www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
Slaapproblemen


top       toc       Info over voedingsvezels.

In januari 2016 kocht ik een bus Psyllium vezels (klik hier). Ik strooide 1 a 2 theelepeltjes van deze vezels elke dag over mijn eten. Verder dronk ik daarbij meer water.  Binnen een week merkte ik al dat het iets deed bij mij. Ik had een meer soepele ontlasting. Veder kreeg ik in mijn voeten meer gevoel terug. In september 2015 kreeg ik al meer gevoel terug in mijn voeten toen ik was begonnen met elke dag een C500 pilletje te slikken. Klik hier.top       toc       Wat zijn psylliumvezels?

Wat zijn psyllium vezels? Zie: https://nl.wikipedia.org/wiki/Psyllium  Op die pagina staat o.a. 

Psylliumvezel zou ook de groei van darmvriendelijke darmbacteriën bevorderen.[5] Door de bacteriën in de dikke darm worden de oplosbare voedingsvezels omgezet in vetzuren met korte ketens. Deze vetzuren zouden de cholesterol-synthese in de lever remmen en zo de cholesterolspiegel in het bloed verlagen. Daarnaast zouden de oplosbare voedingsvezels het fecale galzuur binden, waardoor het tot een verhoogde uitscheiding van cholesterol komt. Psylliumvezel zou mogelijk ontstekingen in het maag-darmkanaal tegengaan.[6] Psylliumvezel worden ook in diëten gebruikt voor het op gewicht blijven en de behandeling van obesitas.[7]Bovenstaande beweringen zijn nog onvoldoende bewezen en daarom wordt psylliumvezel hier alleen in de alternatieve geneeswijze voorgeschreven. [8]

Door die prettige ervaring met deze psyllium vezels ben ik wat meer informatie over voedingsvezels op internet gaan opzoeken.

Op pagina http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vezels.aspx   staat o.a. 

Sommige vezels hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte, en daarmee op het risico op hart- en vaatziekten

Vezels uit granen lijken het risico op diabetes type 2 te verkleinen.

 

Gezondheidseffecten

Vezels hebben, afhankelijk van het type vezel, verschillende functies in het lichaam.

Goede darmfunctie en stoelgang

Vezels helpen darmproblemen te voorkomen. Ze bevorderen de stoelgang en voorkomen obstipatie, aambeien of uitstulpingen van de dikkedarmwand. Daarbij is ook voldoende drinken van belang. 

Behoud van gezond gewicht

Vezelrijk eten helpt om op gewicht te blijven. Voedingsvezels leveren nauwelijks calorieën, maar ze geven wel een verzadigd ofwel vol gevoel. Daardoor is de kans kleiner dat er meer gegeten wordt dan nodig is. 

Goed tegen coronaire hartziekten

Een vezelrijke voeding vermindert het risico op coronaire hartziekten. Dit zijn problemen met de kransslagaders, zoals een hartinfarct. Er zijn aanwijzingen dat dit vooral door voedingsvezel uit volkoren graanproducten en fruit komt. Vezels zoals pectine uit fruit en beta-glucanen uit graansoorten hebben een positief effect op het (LDL)cholesterol. De totale vezelinname lijkt ook een bescheiden rol te spelen bij het verlagen van de bloeddruk. 

Diabetes type 2 voorkomen

Er zijn aanwijzingen dat vezels uit volkoren producten het risico op diabetes type 2 kunnen verlagen. In vergelijking met geraffineerde graanproducten treedt er mogelijk een lagere bloedglucoserespons op. Kan dikke darmkanker voorkomen.  Uit wetenschappelijk onderzoek naar dikke darmkanker blijkt dat een vezelrijke voeding beschermt tegen deze ziekte.

 

De meeste mensen krijgen minder vezels binnen dan deze aanbevolen hoeveelheid. Nederlandse volwassenen eten tussen de 18 en 23 gram vezel per dag (mannen iets meer dan vrouwen). Het advies is om ten minste 200 gram groente, 2 stuk fruit, ongeveer 5-6 sneetjes volkorenbrood en 200 gram aardappelen/volkoren pasta of rijst/peulvruchten per dag te eten. Zo krijg je veel vezels binnen. 

 top       toc       Health Hazards of Low-Fiber Diets Linked to Its Influence on Microbiome.

Verder bevat dit artikel op mercola.com heel interessante informatie. De titel van dit artikel is: 

Health Hazards of Low-Fiber Diets Linked to Its Influence on MicrobiomeDeze pagina is door Wim Vogelaar bijgewerkt op: vrijdag 29 januari 2016.     

Inhoudsopgave:

 top       toc       Wie is Wim Vogelaar?

Hier volgt informatie waardoor u een indruk kunt krijgen over wie ik ben.
Lees verder... 
top       toc       Wat is mijn motivatie voor deze website?

U zult zich mogelijk afvragen waarom ik mij zo druk maak om mensen te informeren op het gebied van gezondheid. Ik ben gepensioneerd en ik zou een heleboel andere leuke dingen kunnen doen. Waarom dan toch zoveel energie stoppen in deze website en in het te woord staan van mensen die op de informatie op mijn website reageren. 

Lees verder...

top       toc       Welke muziek vind ik mooi?

Klik hier.

Wim Vogelaar

Tel. 06-10080999

e-mail:

 mailto:wim.vogelaar@debesteweg.nl