www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
SlaapproblemenInhoud:


Zie ook pagina: http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp

 
top       toc       Overzicht van UVB lampen.

De UVB lampen  waar ik sinds een aantal jaren  mee werk bestaan uit een Mammoth lamparmatuur waarin twee Philips UVB lampen zijn geplaatst. Zelf verkoop ik niets. Maar ik verwees mensen naar de website van LePlantage. Het aantrekkelijke punt van dit bedrijf was dat ze de combinatie van het Mammoth armatuur samen met de Philips UVB lampen als 1 totaal product verkochten. Maar in november 2017 bleek die winkel niet meer te bestaan. Doordat Leplantage afviel moet u nu i.p.v. 1  bestelling nu twee bestellingen doen.

 Je moet n.m.l. twee bestellingen doen: 1) bestelling bij een bedrijf om het Mammoth armatuur te kopen en 2) bij een ander bedrijf de bijbehorende UVB lampen kopen. Maar beter kopen in twee stappen dan helemaal geen UVB lamp hebben. top       toc       Het Mammoth armatuur 35 Watt.

De website van dit armatuur is: http://www.mammothtent.nl en de website van de distributeur in Nederland is : http://www.hgpgroothandel.nl/nl-nl/

Via internet zijn er een heleboel winkels en webwinkels te vinden die het armatuur aanbieden.
Klik hier om in Google te zoeken met deze tekst 'mammoth neon armatuur 36w'.

Uit die zoekresultaten heb ik hiervolgend enkele bedrijven vermeld.

Tuincentrum holland. Klik hier.

Urban garden culture. Klik hier.

Raja trading. Klik hier.

EU garden center.  Klik hier.

Elektro winkel Zaanstad. Klik hier.

Greensell.  Klik hier.

En zo zijn er vast nog veel meer bedrijven te vinden op internet.top       toc       Waar koop ik de UVB lampen?

U heeft een Mammoth armatuur gekocht zonder UVB lampen. Maar waar koopt u dan nu verder de bijpassende UVB lampen?top       toc       Lampen van: firstlight.nl in 's Hertogenbosch.

Klik hier om de UVB lamp te zien die o.a. in de lampen van LePlantage zaten. Wanneer een lamp uit uw LePlantage lamp stuk zou gaan dan zou u deze lamp als vervanging kunnen aanschaffen. Maar wanneer u uw Mammoth armatuur bij een zaak heeft gekocht zonder UVB lampen (omdat ze die niet verkopen) dan moet u zo wie zo bij een bedrijf zijn zoals 'Firstlight' om aan de UVB lampen te komen.
Laatst hoorde ik dat je je moet registreren als bedrijf (misschien is het hebben van een nummer van de Kamer van Koophandel genoeg) om lampen te kunnen bestellen. Voor die reden is het dan denk ik aanttekkelijker om lampen te bestellen bij SameLight in Breda. Zie volgende hoofdstukje.top       toc       Lampen van: SameLight  in Breda.

Wanneer u op de volgende link klikt  http://www.samelight.eu/philips-uv-b-narrowband-pl-l-36w-01-4p-medisch   dan ziet u de UVB lamp waarvan u er twee nodig heeft. En in de rechterkolom op die pagina ziet u staan : 'Geen account vereist om te bestellen'. Dus zonder veel gedoe kun je hier blijkbaar je bestelling doen. Laat me s.v.p. weten wanneer er toch problemen zouden zijn.top       toc       Overige plaatsen om lampen te kopen.

Er zijn vast meer plaatsen in de wereld waar deze UVB lampen van Philips gekocht kunnen worden. Maar voor de hele grote zekerheid koop ik die liever in Nederland dan in het buitenland. Van alles wordt vervalst. En ik zou niet graag een vervalste namaak UVB lamp kopen die uiteindelijk toch niet van Philips afkomstig zou blijken te zijn. Vergelijkbaar worden ook Rolex horloges vervalst. Het grote gevaar van het kopen van een vervalste Philips lamp is dat de lamp niet aan de specificaties voldoet en b.v. naast de UVB straling ook UVC straling zou geven. UVC straling zou LEVENSGEVAALIJK ZIJN!!!!
Mocht u meer webshops weten waar je deze UVB lampen kunt kopen laat het me dan s.v.p. weten.top       toc       Controleer heel grondig of de lamp echt een UV-B lamp is.

Controleer heel grondig dat u inderdaad UVB lampen heeft gekocht en dat het geen UVC lampen zijn. UVC lampen zijn n.m.l. Z-E-E-R gevaarlijk!!!!!!
Wanneer u hier klikt dan ziet u een foto waarop wordt aangegeven waar u de aanduiding  'UV-B' kan vinden.top       toc       Voor techneuten

Wanneer u het nodige af weet van lampen en de voedingen (ballast) die daar bij horen dan kunt u de lampen en de ballast los van elkaar kopen. 

Maar let wel heel goed op dat u een UVB lamp koopt en geen UVC lamp. Want UVC licht is HEEEEEEEL  gevaarlijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

En denk ook niet te licht over even een voeding(ballast) kopen. Je moet echt wel deskundig zijn op dat gebied.
Op pagina:  https://nl.wikipedia.org/wiki/Voorschakelapparaat staat: Men kan dus niet een willekeurig VSA aan een gas-ontladingslamp koppelen! Dat is dan ook de rede dat ik het graag bij een velig Mammoth armatuur houd. Met veilig bedoel ik: mijn kennis is beperkt op dit gebied dus daarom adviseer ik graag dingen waarbij ik zo veel mogelijk zekerheid heb dat het veilig is en werkt.
top       toc       Solarc lampen.

Klik hier om de solarc lampen te zien.

 top       toc       Gebruik geen reptielen lampen!!!!!!!!

Zo af en toe vraagt iemand mij: Kan ik ook een reptielenlamp gebruiken om mijn vitamine D niveau te verhogen? 

Mijn advies is: Gebruik nooit een reptielenlamp om je vitamine D niveau te verhogen. Een deskundige op dit gebied mailde mij:

Er zijn ook UVB lampen welke oorspronkelijk gebruikt worden in terrariums.

Deze lampen geven ook iets UVA en van sommige Chinese fabrikanten is
bekend dat de lampen ook UVC kunnen geven. Om deze reden

worden UVC meters gebruikt door terrarium hobbyisten omdat UVC ook zeer
gevaarlijk is voor de reptielen.

Zo kunt u lezen over gevaarlijke lampen met fabrieksfouten op: http://www.moonvalleyreptiles.com/reptile-resources/reptile-uvb-lighting

Een ander punt is: het gaat niet alleen om UVB straling maar om een heel klein gebied binnen het UVB gebied. De z.g.n. narrow-band UVB lampen (zoals die van Philips).
Zie voor meer informatie over narrow band UVB : http://www.solarcsystems.com/narrowband_uvb.html


Mijn advies: Gebruik alleen UVB lampen die degelijk gekeurd zijn voor medische doeleinden zoals de UVB lampen van Philips. En koop je UVB lampen alleen bij een goed bekend staand bedrijf. Door van een of ander vaag bedrijfje op interent te kopen loop je het gevaar dat de UVB lamp is vervalst (en dan naast UVB licht ook wat gevaarlijk UVC licht uitstraalt). Dus b.v. een nagemaakte Philips lamp. Op een vergelijkbare manier worden ook dure merkhorloges vervalst.top       toc       Hoe test ik een UVB lamp op veiligheid?

Op deze pagina waarschuw ik voor het gebruik van reptielenlampen. En dat is met het oog op het gevaar van de aanwezigheid van UVC straling. In princiepe kun je elke UVB lamp gebruiken als je maar zorgt dat je zelf heel goed hebt gecontroleerd dat er geen UVC straling in zit. En in princiepe zou je dat controleren om de paar maanden moeten doen. Want wie weet verloopt het frequentiegebied bij heel slechte UVB lampen wel.

Hoe test je de aanwezigheid/afwezigheid van UVC straling?  Daar heb je een UVC meter voor nodig.
Op website : http://solarmeter.nl/ zie je een hele verzameling aan meters die je hier in Nederland kunt kopen.
En op website : http://solarmeter.com/ zie je de amerikaanse versie van deze website met nog meer informatie.

En op webpagina :  http://solarmeter.nl/ staat dan de UVC meter: Solarmeter 8.0.
Maar ben je er dan met zo'n meter? Je bent dan een heel eind in de goede richting. Maar dan blijf ik toch met een probleem zitten.
Deze meter heeft een meetbereik van  246 - 262 nm (nanometer). Maar op pagina  https://nl.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet  zie ik dat het UVC gebied
breder is dan het bereik van deze meter: n.m.l.    UVC (100-280 nm)
Dus het UVC gebied tussen 262 - 280 nm ziet de meter niet. Dus wanneer b.v. een (reptielen) UVB lamp juist in dat kleine gebiedje UVC straling afgeeft dan ben je dus gigantisch de klos.
En voordat je dan je UVC meter gebruikt dan moet je eerst controleren of  je UVC meter wel goed fuctioneert. En daar heb je dan weer een UVC lamp (die HEEL gevaarlijk zijn) voor nodig.
UVC lampen worden o.a. in aquaria gebruikt. Klik hier.

Mijn advies is: Gebruik alleen UVB lampen die gemaakt zijn voor medische doeleinden, zoals die van Philips!!!!!! 

Maar Philips lampen besteld uit een (ver) land kunnen ook vervalst zijn. Dus een UVC meter kopen is altijd wel goed voor de hele grote zekerheid. 

En een UVB meter kopen is weer goed om je (onbekende) UVB lamp in kaart te brengen. Ik bedoel om er een tabel van te maken vergelijlkbaar aan de tabel die je ziet wanneer je hier klikt.
Met zo'n  tabel kun je bepalen hoever je van een lamp vandaan moet zitten om te zorgen dat de sterkte van het licht op je lichaam niet te groot is. D.w.z. je wil graag voorkomen dat je huid verbrandt of te rood wordt.top       toc       Aanvraag nieuwsbrief.

Klikt u s.v.p.  hier (subscribe) wanneer u d.m.v. een e-mail op de hoogte gehouden wilt worden. 

   

 

 

Deze pagina is door Wim Vogelaar bijgewerkt op: woensdag 22 november 2017.     

Inhoudsopgave:

 top       toc       Wie is Wim Vogelaar?

Hier volgt informatie waardoor u een indruk kunt krijgen over wie ik ben.
Lees verder... 
top       toc       Wat is mijn motivatie voor deze website?

U zult zich mogelijk afvragen waarom ik mij zo druk maak om mensen te informeren op het gebied van gezondheid. Ik ben gepensioneerd en ik zou een heleboel andere leuke dingen kunnen doen. Waarom dan toch zoveel energie stoppen in deze website en in het te woord staan van mensen die op de informatie op mijn website reageren. 

Lees verder...

top       toc       Welke muziek vind ik mooi?

Klik hier.

Wim Vogelaar

Tel. 06-10080999

e-mail:

 mailto:wim.vogelaar@debesteweg.nl