www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
SlaapproblemenInhoud:top       toc       Oorzaken van slaapproblemen.


Slaapproblemen kunnen door diverse dingen veroorzaakt worden. Ook is een combinatie van oorzaken mogelijk. Ik noem hier een aantal mogelijkheden waardoor uw slaapproblemen veroorzaakt kunnen worden.top       toc       Oorzaak 1: Ems.

Elektromagnetische straling afkomstig van b.v. DECT telefoon, DECT babyfoon, Internet routers (b.v. bij buren), enz. enz.  top       toc       Oplossing 1a: Zet geen DECT telefoon op je nachtkastje.Hoe minder elektromagnetische straling   er 's nachts vlak bij je hoofd is hoe meer kans je maakt om rustig te kunnen slapen. Vaak helpt het al door b.v. de DECT telefoon (maar ook je mobiele telefoon) niet op je nachtkastje te hebben maar zover mogelijk verwijderd van je hoofd. Dus plaats dergelijke dingen dus liever ver weg in een hoek van je slaapkamer. Dat dit verplaatsen behoorlijk effect kan hebben blijkt uit de volgende e-mail die ik eind 2009 ontving.

Eind 2009 mailde een jongen van even in de twintig jaar mij het volgende verhaal:

Mijn moeder heeft jarenlang goed kunnen slapen. Ze ging redelijk laat naar bed, om een uur of 11. Om een uur of half zes werd ze dan wakker waarna ze een boekje ging lezen. Ze had weinig slaap nodig. Ze was behoorlijk energiek op de dag.

Het goede slapen veranderde sinds de DECT telefoon. De relatie tussen een DECT telefoon en slecht slapen merkte ze niet direct. In de anderhalf jaar dat ze de DECT telefoon had (die minder dan een meter van haar hoofd af stond) merkte ze wel dat ze elk uur (of vaker) wakker werd.  Ze was onrustig en ging daarom vaak even een boekje lezen om daarna weer te proberen om in slaap te vallen.

Op een dag trok ik de DECT telefoon uit het stopcontact. Mijn moeder wist er niet van. Ze sliep een nacht zonder dat de telefoon op stroom stond. Vervolgens ook de dagen erna heb ik de telefoon uit het stopcontact gehaald (nu wist ze het wel) en ook die dagen merkte zij dat ze goed kon doorslapen. Toen begon zij het verband tussen slecht slapen en de DECT telefoon te zien. De verandering was immers groot (vanaf de dag al dat ze niet wist dat de telefoon eruit was). Ook nu een maand later kan zij goed doorslapen en is ze energieker overdag. Voortaan hebben we geen DECT telefoon meer direct bij het bed.

In hoeverre een DECT telefoon ook van merkbare invloed is als het op een grotere afstand wordt geplaatst, weten we niet. Maar op korte afstand, was dit slaapprobleem , voor haar duidelijk merkbaar. We kijken dan ook voortaan uit, om elektrische apparatuur(vooral de router van draadloos internet, en DECT) dichtbij de slaapplaats te plaatsen.

 

Opmerking. Er zijn ook DECT telefoons die niet 24 uur per dag stralen maar alleen wanneer er een gesprek gevoerd wordt. Zo'n veilige DECT telefoon kun je dus wel veilig op je nachtkastje zetten. U kunt zo'n telefoon kopen op: http://vitalitools.nl/   Klik hier.top       toc       Oplossing 1b : Zet het hoofdeinde van je bed niet vlak bij de draadloze router van je buren.


Wanneer je een goed contact met je buren hebt dan kun je even vragen waar zij hun router hebben staan. Wil je dat niet aan hen vragen dan kun je een meter kopen zoals vermeld op:  http://vitalitools.nl/nl/hf_meetapparatuur.php  Zet je bed dan zodanig neer dat je met je hoofd zo ver mogelijk van de stralingsbron verwijderd bent. Voor de sterkte van de straling geldt de kwadratenwet. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kwadratenwet 
Ook kun je afscherming (b.v. aluminiumfolie) tegen de scheidingsmuur aanbrengen. Zie ook: http://vitalitools.nl/nl/afscherminfo.php 
En zet ook je eigen router 's nachts uit. Of beter nog: werk zelf met een netwerk met netwerkkabels en niet draadloos. Dan heb je 24 uur per dag minder last van elektromagnetische straling .top       toc       Oplossing 1c : Zorg dat er niet teveel 'Dirty Electricity' in je huis is.


Klik hier voor meer info.top       toc       Oorzaak 2: Slaapapneu kan een slechte nachtrust veroorzaken.


Probleem is: Hoe kom je erachter dat je slaapapneu hebt? Wat is slaapapneu? Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Slaapapneu 
Wanneer je vaak snurkt dan heb je mogelijk slaapapneu. Uw huisgenoten zullen wel weten of u vaak snurkt. Maar ook wanneer u niet snurkt dan kunt u toch slaapapneu hebben. 
U wilt mogelijk niet gelijk naar de huisarts gaan om te vragen of het uitgezocht kan worden of u slaapapneu heeft. U wilt mogelijk liever eerst zelf een beetje uitzoeken hoe het er mee staat.
Dat is mogelijk door 's nachts een videocamera (b.v. webcam te laten lopen) terwijl u slaapt. Tja, kost wel even tijd om dat weer helemaal terug te gaan zien. Een andere optie is om alleen het geluid op te nemen en dat de volgende dag af te spelen. Een mogelijkheid is om een microfoon aan uw laptop of PC te koppelen en om vervolgens het gratis programma Audacity op uw PC te installeren. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Audacity en ook http://audacity.sourceforge.net/  Met audacity kun je een nacht denk ik veel sneller analyseren op onregelmatigheden omdat je dit visueel kunt doen. Zodra de geluidsgolf er wat onregelmatig uitziet dan kunt u even langzaam luisteren wat er aan de hand is (of er gesnurkt wordt of zo).top       toc       Pas op: Stink er niet in!!!


Wanneer u besluit om uw probleem aan uw huisarts voor te leggen en die verwijst u vervolgens naar een specialist dan moet u voor het volgende HEEL ERG oppassen.
De specialist gaat u n.m.l. een aantal vragen stellen om te zien hoe ernstig uw klachten zijn. Er komen dan ook vargen i.v.m. autorijden. Zo van: heeft u last tijdens het autorijden i.v.m. uw slecht slapen. U moet natuurlijk altijd eerlijk antwoorden. Maar wanneer u denkt, laat ik maar zeggen dat ik daar behoorlijk last van heb, dan wordt ik mogelijk snel geholpen, dan is de kans heel groot dat u daardoor uw rijbewijs (tijdelijk) kwijt bent. Ik heb dat niet zelf meegemaakt maar wel op internet gelezen.
Wanneer uw slaapapneu goed is geregeld (met b.v. een CPAP apparaat) dan mag u natuurlijk best weer autorijden. Maar om tijdelijk voor enkele maanden zonder rijbewijs te moeten leven zal voor veel beroepen best lastig zijn.top       toc       Bij slaapapneu: Probeer eerst vitamine D  (b.v. met behulp van een UVB lamp).

In 2005 heb ik een CPAP apparaat aangeschaft. Dat hielp behoorlijk. Maar in het voorjaar van 2011  ontdekte ik dat ik weer kon slapen zonder CPAP apparaat.  In december 2010 had ik een UVB lamp aangeschaft. Dat sliep wel heel lekker zonder CPAP. Klik hier en hier voor meer info.  Maar na een week ben ik toch weer mijn CPAP apparaat gaan gebruiken. Ik voelde me de volgende dag gelijk veel beter. Maar later in het jaar doe ik mijn CPAP apparaat wel makkelijker uit voor een nachtje. Vaak wanneer ik 's nachts om b.v. 4 uur naar het toilet ga dan zet ik mijn CPAP apparaat ook vrij vaak uit voor de resterende uren. 

Aan deze pagina wordt gewerkt.
Page last updated: 2011-12-26.