www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
SlaapproblemenContents:top       toc       Informatie i.v.m. natto en vitamine K2.

Op deze pagina vindt u informatie over natto. Waarom over natto? Omdat natto zoveel vitamine K2 bevat. top       toc       Wie is professor Cees Vermeer?

Wie is professor Cees Vermeer? Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Cees_Vermeer 

In het filmpje op http://www.youtube.com/watch?v=0Hgsy46UqsA legt professor Cees Vermeer van de universiteit van Maastricht uit dat vitamine K2: 

Zie artikel 'Het vitamine K-dossier gelicht' op http://www.limburgonderneemt.nl/nieuws/?catID=3&newsID=2551 

 

In het filmpje op https://www.youtube.com/watch?v=-lWYs7ZrcGY   legt professor Cees Vermeer van de universiteit van Maastricht uit dat vitamine K2 ook nog eens: top       toc       Professor Cees Vermeer is een nieuwe 'Noach'

Waarom lijkt professor Cees Vermeer enigszins op de Noach uit de Bijbel (klik hier)? De  Noach uit de Bijbel waarschuwde voor de 'zondvloed' en niemand luisterde. 
Ook professor Cees Vermeer waarschuwt voor een 'zondvloed', nml van de aders die bij alle mensen vollopen en dan voor het nodige onheil zorgen en ook nu luistert (bijna) niemand. Want het werk van professor Cees Vermeer is al een aantal jaren bekend, maar de overheid en de reguliere gezondheidszorg doen er niets mee. Nou ja, natto is ook geen medicijn maar 'gewoon' voedsel.  Dus iedereen is vrij om het te kopen en te eten. Net zoals dat met b.v. pindakaas het geval is. 

Op deze pagina van de universiteit van Maastricht kunt u lezen dat al in 2007 het nut van vitamine K2 en natto bekend was. Ik schrijf deze pagina nu in 2013. En wat is er nu na 6 jaar gedaan met de onderzoekresultaten van professor Cees Vermeer???? Nagenoeg niets. Heel veel mensen slikken nog steeds braaf hun statines terwijl die de aderen helemaal niet schoonmaken. Vitamine K2 is tot nu toe het enige middel op deze wereld dat verkalkte aderen schoonmaakt. 

 top       toc       Het ontdekken van het nut van vitamine K2 (zit in natto) kan heel grote maatschappelijke gevolgen hebben.

Op deze pagina kunt u lezen wat de hoofdoorzaken van overlijden zijn hier in NL. Op plaats 1 op dat lijstje staat kanker gevolgd door 2: ziekten van het hartvaatstelsel.

Stel dat mensen massaal de UVB lamp gaan ontdekken (klik hier) dan sterven er naar schatting al zo'n 7000 mensen minder aan kanker elk jaar (klik hier).

En stel dat mensen massaal de natto ontdekken dan is de vraag hoeveel mensen zullen er dan minder aan doodsoorzaak 2 sterven. Wanneer dat behoorlijke aantallen zijn dan betekent dat o.a. dat mensen langer zullen moeten blijven werken. De AOW leeftijd zal omhoog moeten gaan. En mensen die geen UVB lamp gebruiken en geen natto willen eten die zullen de verhoogde AOW leeftijd mogelijk in veel gevallen niet eens halen.top       toc       Aderverkalking is er door de eeuwen heen geweest.

Wanneer u hier klikt dan krijgt u de zoekresultaten van google voor de zoekwoorden: aderverkalking mummies

Uit die artikelen blijkt dat aderverkalking al eeuwenlang bestaat en niet iets nieuws is van b.v. de laatste 100 jaar. Dat feit maakt de ontdekking van professor Cees Vermeer van de universiteit van Maastricht nog extra spectaculair. 

 top       toc       De levensverwachting op dit moment, zonder de invloed van vitamine K2.

Op deze pagina van het CBS staat o.a. 

In 2011 was de levensverwachting bij geboorte voor vrouwen 82,9 jaar, tegen 79,2 jaar voor mannen.

Maar wat zal de levensverwachting worden wanneer het nut van vitamine K2 (en ook van vitamine D) algemeen bekend is geworden? Dan gaat de levensverwachting misschien wel 10 jaar omhoog, maar misschien ook wel 20 jaar. Dat zal enorme vergaande maatschappelijke consequenties hebben.top       toc       Hoeveel vitamine K2 moet je dagelijks binnen krijgen?

Op pagina http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/07/16/fatsoluble-vitamin-shown-to-reduce-coronary-calcification.aspx   staat o.a. 

You can also obtain all the K2 you'll need (about 200 micrograms) by eating 15 grams of natto daily, which is half an ounce. It's a small amount and very inexpensive, but many Westerners do not enjoy the taste and texture.

 

Although the exact dosing is yet to be determined, Dr. Vermeer recommends between 45 mcg and 185 mcg daily for adults. You must use caution on the higher doses if you take anticoagulants, but if you are generally healthy and not on these types of medications, I suggest 150 mcg daily.

Vrije vertaling: 


Je kunt ale vitamine K2 die je nodig hebt (zo'n 200 microgram) binnen krijgen door dagelijks zo'n 15 gram natto te eten. Door natto te eten krijg je op een goedkope manier veel vitamine K2 binnen. Maar helaas houden de meeste mensen in de westerse wereld niet zo van de smaak van natto.

 

Ondanks het feit dat nog niet bepaald is hoeveel je eigenlijk dagelijks binnen moet krijgen raad Dr. Vermeer voor volwassenen een dagelijkse  hoeveelheid  aan tussen de 45 microgram en 185 microgram.

Je moet echter voorzichtig zijn wanneer je bloedverdunners slikt. Vooral wanneer dat cumarines zijn. Handel in dat geval zeker in overleg met je arts. 

 

Op pagina http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/05/16/vitamins-d-and-k2-reduce-osteoporosis.aspx   staat o.a. 

You must use caution with vitamin K if you take anticoagulants, but if you are generally healthy and not on these types of medications, I suggest 150-300 mcg daily. Je moet echter voorzichtig zijn wanneer je bloedverdunners slikt. Vooral wanneer dat cumarines zijn. Handel in dat geval zeker in overleg met je arts. 

 

Op pagina http://www.lef.org/magazine/mag2008/mar2008_Protecting-Bone-And-Arterial-Health-With-Vitamin-K2_01.htm   staat o.a.

Life Extension has long recommended about 1,000 mcg a day of vitamin K2, along with 9,000 mcg vitamin K1 for most people. Life Extension heeft al sinds lang voor de meeste mensen aanbevolen om dagelijks een hoeveelheid van 1000 microgram (is 1 milligram) vitamine K2 te slikken samen met 9000 microgram (is 9 milligram) vitamine K1.

 top       toc       200 microgram vitamine K2 = 15 gram natto (1 dessertlepel).

In het voorgaande artikel op de website van www.mercola.com wordt gesteld dat je per dag 15 gram natto zou moeten eten. In een portie natto zit 45 gram. Ik schat dat in zo'n portie ongeveer 3 dessertlepels natto zitten. Dus 1 desserlepel is dan 15 gram. Om meer  per dag te eten is niet erg. Natto is geen medicijn, het is voedsel. Ik eet soms meerdere (zelfgemaakte) porties per dag.

Onderaan op deze pagina ziet u hoe die porties natto eruit zien. top       toc       De kosten van vitamine K2 in pilvorm.

Wanneer u hier klikt dan ziet u dat u voor 50  Vitamine K2 pillen van Solgar 42,85 euro moet betalen. In elke pil zit dan 100 microgram vitamine K2. Dus in een potje zit 50 keer 100 microgram vitamine K2. Dus 5000 microgram vitamine K2 van Solgar kost 42,85 euro.

 top       toc       De kosten van vitamine K2 in de vorm van natto.

Een portie natto kost ongeveer 1 euro. In een portie natto zit 45 gram natto. Onderaan op deze pagina ziet u hoe die porties natto eruit zien. 
En op website www.mercola.com (zie artikel hierboven) wordt geschat dat er in 15 gram natto zo'n 200 microgram aan vitamine K2 zit. Dus in 1 portie natto zit 3 maal 15 gram natto, dus 3 maal 200 microgram aan vitamine K2. 1 porti natto bevat dus 600 microgram aan vitamine K2.

Dus 10 porties natto (kosten: 10 maal 1 euro) bevatten 6000 microgram aan vitamine K2.
En we hebben hierboven reeds gezien dat 5000 microgram vitamine K2 van Solgar  42,85 euro kost.

Dus door het eten van natto kom je op een heel wat goedkopere manier aan je vitamine K2 dan wanneer je vitamine K2 pillen koopt.

En wanneer je de natto zelf maakt (klik hier) dan is de prijs van de natto natuurlijk nog veel lager. Een zakje biologische sojabonen van 500 gram kost in de 
natuurwinkel in Zoetermeer 1,69 euro.

En dan zit er in natto nog iets, n.m.l. 'Nattokinase' en dat zit niet in een vitamine K2 pil. En nattokinase is i.v.m. een goede gezondheid ook erg interessant!!!
Ik wil daar nog een keer over schrijven op deze pagina. Voorlopig wil ik u verwijzen naar website: http://www.nattokinase.org/  top       toc       Pas op wanneer u cumarines (een bepaald soort bloedverdunner) slikt!!!

Op deze pagina van website http://www.trombosestichting.nl/ vertelt professor Cees Vermeer o.a.

Als mensen dus niet worden behandeld met antistollingsmedicijnen uit degroep van cumarines, kunnen ze onbeperkt vitamine K eten.

Leest u vooral het hele artikel op die pagina (pagina 3)  van website http://www.trombosestichting.nl/ 

 top       toc       Verhoogt veel natto eten (i.v.m. de vitamine K2) de kans op het krijgen van trombose? Ja en nee!!!

Veel mensen zijn bang dat door het eten van (veel) natto ze meer kans hebben om trombose te krijgen. Dat is een erg begrijpelijke angst. Temeer daar sommige artsen zelfs niet blijken te weten hoe dat precies met die stolling zit. En dat is haast ongelofelijk natuurlijk dat een arts met een universitaire opleiding op zo'n gebied de plank zelfs nog mis kan slaan. En waar baseer ik dit op? Ik ben ook geen arts. Wel dat zit zo. 
Op deze pagina van website http://www.trombosestichting.nl/ vertelt professor Cees Vermeer o.a.

Het is overigens niet zo dat het eten van vitamine K-rijke voeding leidt tot een verhoogde kans op trombose. ï申Dat is wat veel mensen denken. ï申Als ik niet op de antistolling sta, en ik ga veel vitamine K eten, dan heb ik misschien wel meer kans op trombose.ï申 Zelfs veel artsen denken dat. Dan zeg ik tegen zoï申n arts: ï申je bent gek, je kent je literatuur nietï申. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft vastgesteld dat er voor mensen die niet op antistolling staan geen bovengrens is te geven waarbij vitamine K schadelijk wordt. Sterker nog: vitamine K is niet alleen belangrijk voor een optimale bloedstolling, maar ook voor het behoud van sterke botten en het tegengaan van aderverkalking. Als mensen dus niet worden behandeld met antistollingsmedicijnen uit de groep van cumarines, kunnen ze onbeperkt vitamine K eten.

Leest u vooral het hele artikel op die pagina (pagina 3)  van website http://www.trombosestichting.nl/  

De conclusie is dus: Wanneer je cumarines slikt dan moet je oppassen met vitamine K2. Wanneer je geen cumarines slikt dan mag je onbeperkt vitamine K2 eten.top       toc       Laat je gebruik van vitamine k2  in je medisch dossier vastleggen.

Advies: 
Je zou kunnen overwegen om je gebruik van je vitamine k2 in je medisch dossier bij je huisarts te laten vastleggen. Stel dat je nu begint met minimaal 200 microgram vitamine K2 te slikken (pillen of natto) en je laat dat dan nu in je medisch dossier vastleggen dan heeft dat het volgende voordeel. Wanneer je dan b.v. een jaar later (onverwachts) in het ziekenhuis belandt (b.v. wegens een auto-ongeluk) en de ingrepen die dan uitgevoerd worden vereisen dat je een cumarine moet gaan slikken dan kan de arts je er op wijzen dat je het slikken van vitamine k2 moet stoppen. Wanneer je vitamine k2 gebruik niet in je medisch dossier staat dan moet je daar zelf aan denken. Maar wanneer je b.v. wegens een auto-ongeluk plotseling in het ziekenhuis belandt en half versuft bent dan is de kans groot dat je dan niet aan je vitamine k2 denkt. In het ziekenhuis zal je je vitamine k2 wel niet bij je hebben. Het probleem gaat dan pas spelen wanneer je na een paar weken weer thuis in je eigen omgeving bent.  En wanneer de arts in het ziekenhuis je dan niet gewezen heeft op het feit dat je moet stoppen met je vitamine k2 dan is de kans groot dat je dan weer verder gaat met het slikken van vitamine k2 en dat je je dan op dat moment niet realiseert dat je dat nu niet meer mag slikken vanwege het feit dat je arts je in het ziekenhuis een 'cumarin' bloedverdunner heeft voorgeschreven.
top       toc       Hoe kan ik de kans om trombose te krijgen verkleinen?

Juist natto helpt om de kans om trombose te krijgen te verkleinen. Daar zorgt de stof nattokinase voor. Dat is een eiwit wat in natto zit.
Op website http://www.nattokinase.org/ (is in het Engels) wordt heel goed uitgelegd hoe dit werkt. Met de chrome browser kunt u Engelse pagina's heel eenvoudig vertalen naar het Nederlands. 

 top       toc       Voor sterke botten: ......

Voor sterke botten: vitamine k2 + vitamine  D3 + calcium uit rauwe (geiten)melk.

Op deze pagina wordt onder kopje: 

If You Take Vitamin D Supplements, Remember to Take Vitamin K2

  uitgelegd dat naast vit D3 het ook erg belangrijk is om vit K2 binnen te krijgen. 

En je vitamine D niveau maak je zo hoog mogelijk d.m.v. een UVB lamp.

Zie: http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp 

En op deze pagina wordt uitgelegd dat rauwe melk de beste vorm van calcium bevat.

Waar kun je rauwe melk kopen? Zie: http://www.news4all.org/verkoop-melk 

 

 

 

 top       toc       Links naar artikelen in het Engels.

Zie: http://www.westonaprice.org/childrens-health 
Zie: http://www.westonaprice.org/childrens-health/healthy-baby-photo-gallery-2011-2012 

 

Deze pagina is door Wim Vogelaar bijgewerkt op: dinsdag 19 januari 2016.     

Inhoudsopgave:

 top       toc       Wie is Wim Vogelaar?

Hier volgt informatie waardoor u een indruk kunt krijgen over wie ik ben.
Lees verder... 
top       toc       Wat is mijn motivatie voor deze website?

U zult zich mogelijk afvragen waarom ik mij zo druk maak om mensen te informeren op het gebied van gezondheid. Ik ben gepensioneerd en ik zou een heleboel andere leuke dingen kunnen doen. Waarom dan toch zoveel energie stoppen in deze website en in het te woord staan van mensen die op de informatie op mijn website reageren. 

Lees verder...

top       toc       Welke muziek vind ik mooi?

Klik hier.

Wim Vogelaar

Tel. 06-10080999

e-mail:

 mailto:wim.vogelaar@debesteweg.nl