www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
SlaapproblemenInhoud:

  

 

Zie ook: http://www.news4all.org/uvb-lampen

 


Sinds januari 2014 adviseer ik naast de UVB lamp ook een UVA lamp. 

Er is niets mis met deze UVB  lamp. Maar de wijziging van mijn advies komt door het feit dat ik eind januari2014 gelezen heb dat niet alleen UVB straling erg belangrijk is voor je gezondheid (i.v.m. je vitamine D aanmaak) maar dat ook UVA straling erg belangrijk is voor je gezondheid
En daarvoor heb je een ander soort UV lamp nodig naast je UVB lamp. Ik ben de nieuwe sub-website http://zonlicht.news4all.org/ aan het opzetten om informatie te geven over zowel UVB licht als ook UVA licht en in de toekomst mogelijk ook over b.v. groen en blauw licht enz enz. 

Voor verdere informatie wil ik u graag verwijzen naar mijn website http://zonlicht.news4all.org/.


De eenheid  van  de hoeveelheid vitamine D in je bloed wordt in twee
verschillende eenheden weergegeven.
In Nederland meestal in nmol/liter. In andere landen ook vaak in ng/liter.
Hier volgt een omrekentabel. 

10 ng/litre = 25.0 nmol/litre
13 ng/litre = 32.5 nmol/litre
16 ng/litre = 40.0 nmol/litre
19 ng/litre = 47.5 nmol/litre
22 ng/litre = 55.0 nmol/litre
25 ng/litre = 62.5 nmol/litre
28 ng/litre = 70.0 nmol/litre
31 ng/litre = 77.5 nmol/litre
34 ng/litre = 85.0 nmol/litre
37 ng/litre = 92.5 nmol/litre
40 ng/litre = 100.0 nmol/litre
43 ng/litre = 107.5 nmol/litre
46 ng/litre = 115.0 nmol/litre
49 ng/litre = 122.5 nmol/litre


top       toc       Vitamine D opdoen d.m.v. een UVB lamp.

Vitamine D is het meest veelbelovende middel om gezond te worden en te blijven!!!!!! 
En voor 100% natuurlijk!!!!!!

In 2010 las ik diverse artikelen op websites zoals www.mercola.com en www.naturalnews.com over vitamine D. Het verbaasde mij heel erg dat vitamine D zo bijzonder belangrijk is voor onze gezondheid. Het is natuurlijk algemeen bekend dat vitamine D samen met calcium belangrijk is voor sterke botten. Maar op voornoemde websites las ik dat het voor nog zo heel veel meer dingen heel belangrijk is. Dus ja, dan denk ik, daar wil ik best mee van profiteren. Maar dan ontdek je een probleem. Hoe krijg je nu voldoende vitamine D in je lichaam. Is dat een zaak van elke dag een pilletje slikken of een lepel levertraan slikken en alles komt goed? Mijn ervaring leert dat het niet zo simpel is. In oktober en november van 2010 slikte ik een pilletje waar 2,5 microgram vitamine D in zat. Verder at ik al een aantal jaren zowat elke dag 125 gram zalm. 

Tot eind 2010 at ik gedurende een aantal jaren bijna elke dag een blok zalm van 125 gram (van de Lidl). Ik kookte dit 10 minuten. Ik deed dat niet voor de vitamine D. Vitamine D had toen mijn aandacht nog niet zo. Maar ik at het meer met de gedachte dat het best wel eens gezond zou kunnen zijn (ondanks het kwik dat er dan wel weer inzit).        


Op 1 december 2010 heb ik toen via de huisarts mijn bloed op vitamine D laten controleren. 
Zie: http://www.zeg.news4all.org/laboratoriumuitslag-20101201-wim2.jpg    De vitamine D waarde was:  47 nmol/liter.
De uitslag was: 'mild deficiënt'. Het woordje 'mild' suggereert dat je je dan verder niet zo druk hoeft te maken over je vitamine D niveau. Maar ik had al zoveel gelezen over vitamine D dat ik heel goed wist dat dit niet 'mild' maar zeer alarmerend is. Maar ja, wat ga je dan doen om deze waarde hoger te krijgen. Bij alle vitamine D die je slikt en die je door een arts ingespoten krijgt moet je oppassen dat je niet te veel krijgt. Je moet dan uit oogpunt van veiligheid elke maand of twee maanden laten controleren of je niet te hoog zit met je vitamine D in je bloed. Dat leek me te veel gedoe en niet prettig. Tja wat dan? Wanneer je in de buurt van de evenaar woont dan is het probleem snel opgelost. Je kunt dan elke dag d.m.v. de zon zo veel vitamine D opdoen als je maar wilt. En bij zonlicht hoef je niet bang te zijn dat je te veel vitamine D krijgt. Het lichaam heeft een beveiliging die zorgt dat je nooit te veel vitamine D opdoet d.m.v. de zon. Maar Nederland (waar ik woon) ligt te noordelijk om d.m.v. de zon het hele jaar door vitamine D op te doen. In de maanden dat de 'R' in de maand is kan de zon ons hier in Nederland niet helpen. Vandaar het advies dat we al jaren horen: slik levertraan (daar zit vitamine D in) zolang de 'R' in de maand is. Dus van september t/m april. Maar ik denk dat het slikken van levertraan of van zalm of van een pilletje niet bij alle mensen voldoende helpt. Dan kan ik wel gaan verhuizen richting evenaar, maar ik kan ook de zon hier naar Nederland laten komen. Dat is dan wel een kunst-zon, ook wel UVB lamp genoemd. Dit zijn lampen die ook door patiënten met b.v. psoriasis worden gebruikt. Maar die 'psoriasis'UVB lampen zijn vaak nogal prijzig. Er zit volgens mij een veel te dure kast omheen. En het gaat uiteindelijk alleen maar om de UVB TL buisjes. Ik heb een goedkopere oplossing gevonden. Een lamp van zo'n 245 euro die in de tuinbouw wordt gebruikt om o.a. spint te verdrijven.  Eind december 2010 ben ik een UVB lamp gaan gebruiken.

In mei 2011 heb ik weer mijn vitamine D niveau laten bepalen. En u kunt zien dat het gebruik van de UVB lamp heeft geholpen.
Zie: http://www.zeg.news4all.org/laboratoriumuitslag-20110526-wim2.jpg  De vitamine D waarde was: 106 nmol/liter. En dat is een stuk beter.
Maar denk nu niet dat je alleen met een UVB lamp boven de 100 nmol/liter kan komen. In augustus 2011 liet een kennis van ons haar bloed op vitamine D testen. En wat was haar waarde: 160 nmol/liter. En wat deed ze om dat zo hoog te hebben? Niets bijzonders. Regelmatig vette vis eten en een paar keer in de week 15 km fietsen naar haar werk. Maar deze meting was in de zomer. De vraag is hoe hoog haar waarde zal zijn aan het eind van de winter.

Je kunt zo zeggen: Met een UVB lamp heb je het hele jaar door de mogelijkheid om zo hoog mogelijk te zitten met je vitamine D niveau. En hoe hoger je zit hoe beter het gaat met je gezondheid. Dat kunt u lezen op: http://www.vitamindcouncil.org/   En te hoog kunt u niet zitten wanneer u met een UVB lamp werkt.top       toc       Een UVB lamp is mogelijk beter voor je gezondheid dan vitamine D door voedsel en pillen.

Op deze pagina staat o.a.

Story at-a-glanceSulfur deficiency is common, and may be a contributing factor in obesity, heart disease, Alzheimer's and other chronic health conditions 
Sulfur, cholesterol, and vitamin D produced in your skin as a result of sun exposure, are all intricately connected and necessary for optimal health, particularly heart health 
When exposed to sunshine, your skin produces two types of sulfur: cholesterol sulfate, and vitamin D3 sulfate. 
It is believed that vitamin D3 from oral supplements, which is unsulfated, cannot be converted to D3 sulfate, and may therefore not have the identical health benefits as the vitamin D your skin synthesizes 

Vertaald met google:

Verhaal op een oogopslag

Zwavel tekort komt vaak voor, en kan een bijdragende factor in obesitas, hart-en vaatziekten, Alzheimer en andere chronische aandoeningen 
Zwavel, cholesterol en vitamine D geproduceerd in de huid als gevolg van blootstelling aan de zon, zijn allemaal onlosmakelijk verbonden en noodzakelijk voor een optimale gezondheid, met name gezondheid van het hart 
Bij blootstelling aan zonlicht, je huid produceert twee types van zwavel: cholesterol sulfaat, en vitamine D3 sulfaat. 
Men denkt dat vitamine D3 van orale supplementen, dat is ongesulfateerd, niet kan worden omgezet in D3 sulfaat, en kan dus niet de identieke voordelen voor de gezondheid als de vitamine D uw huid synthetiseert. 

 top       toc       Alleen met een UVB lamp kun je je vitamine D niveau op een veilige manier zo hoog mogelijk krijgen.

Met behulp van vitamine D pillen kun je je vitamine D niveau niet op een veilige manier maximaal krijgen. Je slikt of te veel waardoor je nieren en/of lever kunnen gaan verkalken of je slikt te weinig waardoor je niet zo hoog mogelijk komt. Je kunt nooit precies bepalen hoeveel je zou moeten slikken om optimaal te zitten. 

Met een UVB lamp kun je wel zo hoog mogelijk komen met je vitamine D niveau. Je huid heeft als het ware een ingebouwd kraantje wat automatisch dicht gaat wanneer je langetijd in de zon doorbrengt of vaak voor de UVB lamp staat. Bij mij blijkt dat wanneer ik gemiddeld slechts een kwartier per week op een afstand van zo'n 40 centimeter tussen twee UVB lampen sta (zie foto iets verder op) dat ik dan zo rond de 100 nmol per liter zit. Ik probeer er nog achter te komen waarom ik niet hoger kom. Mogelijk gaat dat lukken wanneer ik meer vitamine K2 (zit in natto) ga gebruiken.
top       toc       Vitamine D d.m.v. pillen 'kan' zelfs tegen je werken. Dus UVB is veel beter (meer zeker dat het zal werken)

Op deze pagina van website www.mercola.com staat o.a. 

In het Engels:

The assumption that vitamin D supplements will protect you against diseases associated with low vitamin D levels is incorrect, according to Australian researchers. The report found that vitamin D supplements are immunosuppressive and may actually make diseases worse.
Vertaald in het Nederlands:

De aanname van het feit dat vitamine D supplementen je zullen beschermen tegen ziekten die veroorzaakt worden door een te laag vitamine D niveau blijken niet juist te zijn volgens Australische onderzoekers. 

Volgens de onderzoekers helpt alleen de vitamine D die door de zon (of een UVB lamp)  is aangemaakt.

  Of dit onderzoek echt deugt en klopt dat weet ik niet. Dat is voor mij niet zo erg belangrijk. Er zijn voor mij genoeg andere redenen waarom ik zo wie zo kies voor een UVB lamp i.p.v. het slikken van  vitamine D pillen. 

top       toc       Voor ontgiften is een maximaal vitamine D niveau ook erg belangrijk.

In 2013 ontdekte is dat gerookte makreel voor mij een wondervoedsel bleek te zijn. Zie: http://www.news4all.org/makreel  Alleen is het natuurlijk jammer dat er in makreel gif uit de oceaan zit, b.v. kwik. En met het oog daarop is het dan fijn om te weten dat juist vitamine D weer helpt om kwik en andere verkeerde stoffen weer uit je lichaam te krijgen. Klik hier om daar diverse artikelen over te lezen.
top       toc       Met vitamine D pillen kan geknoeid zijn. Een UVB lamp is veel veiliger.

Op deze pagina van website http://jcem.endojournals.org/  staat o.a. 

Because of significant manufacturer errors and a labeling error, patients had been consuming more than 1000 times the recommended daily dose of vitamin D3. Hypercalcemia is directly proportional to serum 25-hydroxyvitamin D [25(OH)D] but not 1,25-dihydroxyvitamin D levels. It took approximately 1 yr to normalize 25(OH)D levels. However, once 25(OH)D levels decreased below 400 ng/ml, both patients became normocalcemic and asymptomatic without long-term sequelae.  Vertaald met google: 
Vanwege de belangrijke fabrikant van fouten en een etikettering fout, waren de patiënten al consumeren meer dan 1000 maal de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine D 3 . Hypercalciëmie is recht evenredig met serum 25-hydroxyvitamine D [25 (OH) D], maar 1,25-dihydroxyvitamine D levels. Het duurde ongeveer 1 jr tot 25 (OH) D-spiegels normaliseren. Echter, verminderde eens 25 (OH) D-spiegel lager dan 400 ng / ml, zowel patiënten werd normocalcemic en asymptomatisch zonder complicaties op lange termijn.

Hier wordt melding gemaakt van fabrikage fouten en fouten die gemaakt zijn met het etiketeren. 

Maar pillen kunnen ook door bewuste fraude niet goed zijn. Het is eenvoudiger een nep vitamine D3 te maken, inclusief verpakking dan om een bankbiljet te vervalsen.

Wat fijn dat dit alles bij een UVB lamp niet snel zal gebeuren. Maar wie ook een UVB lamp niet voor 100% vertrouwt die moet dan maar deze meter kopen.top       toc       Mensen gevoelig voor gluten moeten wel een UVB lamp gebruiken. Pillen helpen dan niet (voldoende).

Op deze pagina van website http://citrinesun.com/   staat o.a. 

Where does vitamin D fit into all of this? We know that persons with celiac disease have low blood levels of vitamin D. This is thought to be due their inability to absorb the vitamin D. The atrophy (cell death) that occurs in the small bowel makes it virtually impossible for patients with advanced celiac disease to absorb vitamin D. 

It is also possible that low vitamin D early in life can lead to celiac disease. This has to do with vtamin D’s actions.
Vertaald met google:

Waar komt vitamine D past in dit alles? We weten dat personen met coeliakie lage bloedspiegels van vitamine D. Men denkt dat hun onvermogen om absorberen vitamine D. atrofie (celdood) die voorkomt in de dunne darm te wijten vrijwel onmogelijk is voor patiënten met gevorderde buikholte ziekte absorberen vitamine D. 

Het is ook mogelijk dat lage vitamine D vroeg in het leven kan leiden tot coeliakie. Dit heeft te maken met vtamin D's acties. 
top       toc       Bij vitamine D hoort vitamine K2 !!!! Lees ook over vitamine D toxiciteit !!!!!!

Wanneer u uw vitamine D verhoogt (door b.v. een UVB lamp) dan is het heel erg belangrijk om ook uw vitamine K2 niveau te verhogen (door b.v. natto te eten).

Op deze pagina van website www.mercola.com staat o.a. 

Here, it’s important to remember that if you’re taking high dose vitamin D supplements, you ALSO need to take vitamin K2. The biological role of vitamin K2 is to help move calcium into the proper areas in your body, such as your bones and teeth. It also helps remove calcium from areas where it shouldn’t be, such as in your arteries and soft tissues. Vitamin K2 deficiency is actually what produces the symptoms of vitamin D toxicity, which includes inappropriate calcification that can lead to hardening of your arteries. The reason for this is because when you take vitamin D, your body creates more vitamin K2-dependent proteins that move calcium around in your body. Without vitamin K2, those proteins remain inactivated, so the benefits of those proteins remain unrealized.  Vertaald met google:
 
Hier, is het belangrijk om te onthouden dat als je het nemen van een hoge dosis vitamine D-supplementen, moet u ook rekening vitamine K2 . De biologische rol van vitamine K2 is te verplaatsen calcium te helpen in de juiste gebieden in uw lichaam, zoals uw botten en tanden. Het helpt ook te verwijderen calcium uit gebieden waar het niet zou moeten zijn, zoals in uw bloedvaten en zachte weefsels. Vitamine K2 deficiëntie is eigenlijk wat veroorzaakt de symptomen van vitamine D toxiciteit die ongeschikt verkalking die kunnen leiden tot verharding van de slagaders omvat. De reden hiervoor is, want als je vitamine D, je lichaam meer vitamine K2-afhankelijke eiwitten die calcium in je lichaam te bewegen rond creëert. Zonder vitamine K2, die eiwitten blijven geïnactiveerd, zodat de voordelen van die eiwitten blijven ongerealiseerde.

 top       toc       Welke UVB lamp heb ik aangeschaft?Het type UVB lamp wat het meest in aanmerking komt is een UVB narrowband lamp. Op pagina http://www.solarcsystems.com/lamps-for-vitamin-d.html wordt uitgelegd waarom de 'UVB narrowband' zo aantrekkelijk is om daarmee het vitamine D niveau in je lichaam te verhogen. 

De UVB lampen die ik gekocht heb heb ik eind 2010 gekocht bij het bedrijf Le plantage in Mijdrecht.
 

Maar in november 2017 ontdekte ik dat die winkel was gestopt. De domeinnaam www.leplantage.nl stond toen te koop aangeboden.

Zie pagina http://www.news4all.org/uvb-lampen voor een overzicht van de UVB lampen die u  nu kunt kopen.

Wanneer u ergens lampen koopt kontroleer dan heel goed of ze u UVB lampen hebben gestuurd. Controleer heel goed dat ze u echt UVB lampen hebben gestuurd.  Het zou n.m.l. dramatisch zijn wanneer er per ongeluk UVC lampen zouden zijn gestuurd.  

Op pagina http://www.zeg.news4all.org/voet-van-de-uvb-lamp.htm kunt u zien wat er op de voet van een UVB lamp moet staan, n.m.l. de letters :  UVB

Achter de lamp heb ik een extra latje gemonteerd. Daarmee is de lamp eenvoudig wat hoger of lager aan de muur te hangen. Niet iedereen is even lang. 
Maar je kunt natuurlijk ook heel simpel een touwtje aan de lamp knopen waarmee je de lamp aan een spijker hangt die je in de muur hebt geslagen.

Hier volgen de foto's van mijn UVB lamp. Tegenwoordig zijn de lampen niet meer blauw, maar gewoon aluminium kleurig.


De achterkant van de lamp. Deze lamp op de foto heeft een blauwe achterkant. Later bestelde lampen waren van achteren kaal, net als de voorkant.
 
Achter de lamp heb ik een latje gemaakt. Dat is om hem makkelijk te kunnen ophangen.
Maar je kunt de lamp ook gewoon met een koortje aan een spijker hangen. 
Boven aan de lamp zit n.m.l. een haakje vergelijkbaar aan een haakje zoals dat wel aan een schilderij zit.

Tegen de muur heb ik twee balkjes geschroefd met daarin haakjes om de lamp in hoogte te kunnen verstellen.
De ene persoon is langer dan de andere. De reflector achter de 2 lampen  is 42 cm hoog en 21 cm breed.
De hele lamp weegt ongeveer 1 kilogram.

 

U moet uw ogen beschermen tegen UVB licht. De bril vind ik het prettigst. Want daarmee zie je alles goed. Kost 12,50 euro. 
De 'super sunny' rechts is goedkoper.  Die kost 3,50 euro. Zowel bril als 'super sunny' zijn te koop op deze pagina
Persoonlijk geef ik de voorkeur aan de bril. 

Opmerking: De bril blijkt niet meer verkocht te worden. Mocht u een adres weten waar de bril te koop is dan verneem ik dat graag.

 top       toc       Metingen van mijn UVB lamp.

U zult zich afvragen; Hoe sterk is nu de straling van deze (kleine) 2 x 36 watt lamp? Stelt dat wel iets voor? Ik denk van wel.

Op een regel hieronder zie je eerst de afstand van de meter tot het glas van de lamp in centimeters.
Vervolgens de waarde die op  deze 6.0 meter wordt weergegeven in   milliwatt/cm2 (dus de waarde
die op het schermpje van de meter wordt weergegeven).
Dan staat er in de meest rechtse kolom de waarde die ik met de deze 6.4 meter heb verkregen.

  2 cm :  9,00  milliwatt/cm2   1900  vit D3 (IE/min)  
10 cm : 4,81  milliwatt/cm2      385  vit D3 (IE/min)
20 cm:  2,44  milliwatt/cm2      308  vit D3 (IE/min)
30 cm:  1,50  milliwatt/cm2      226  vit D3 (IE/min)
40 cm:  0,99  milliwatt/cm2      165  vit D3 (IE/min)
50 cm:  0,71  milliwatt/cm2      123  vit D3 (IE/min)
60 cm:  0,50  milliwatt/cm2        94  vit D3 (IE/min)
70 cm:  0,37  milliwatt/cm2        84  vit D3 (IE/min)
80 cm:  0,31  milliwatt/cm2        68  vit D3 (IE/min)      Dit is de waarde in Wales in juni 2005. Klik hier.  
90 cm:  0,24  milliwatt/cm2        55  vit D3 (IE/min)

Wales ligt ongeveer even ver van de evenaar als Amsterdam. Dus wanneer je in Amsterdam in de zomer om 12 uur in de zon staat dan krijg je net zoveel UVB straling dan wanneer je op een afstand van zo'n 80 cm van de UVB lamp staat/zit. 
Die meting in Wales kunt u zien op pagina: http://www.uvguide.co.uk/usinguvmeter.htm#solarrecording 
Op die pagina  staat: 310 microwatt/cm2 en dat is 0,31 milliwatt/cm2.
Ook deze pagina is interessant om te zien hoe sterk de zon schijnt (voor wat de UVB straling betreft) op diverse plaatsen in de wereld.top       toc       Hoe sterk stralen de UVB lampen (Apollo en Helios) van Dermasun.com?

In de hier volgende tekst wil ik uitleggen hoe enorm zwak de straling van de Dermasun lampen is. Ik vraag me af of het wel enig nut heeft om deze lampen te gebruiken. De UVB kracht van deze lampen  is te vergelijken met de UVB kracht van de zon hier in Nederland in de zomer om een uur of 8 in de morgen. Ik ga dat nu toelichten.

De website van Dermasun is : http://www.dermasun.com/ 
Op de Dermasun webpagina : http://www.dermasun.com/onderzoek-veiligheid/uv-output/   staan de volgende sterktes: 

De Apollo :  UV B&C (250nm-320nm) 0,215 W/m2 ;         Dat is gelijk aan: 0,0215 milliWatt/cm2 ;      Dat is gelijk aan:  21,5 microwatt/cm2
De Helios  :  UV B&C (250nm-320nm) 0,30  W/m2  ;         Dat is gelijk aan: 0,0300 milliWatt/cm2 ;      Dat is gelijk aan:  30,0 microWatt/cm2

In de hiervoor vermelde twee regels heb ik de Dermasun waarde die in Watt/m2 wordt opgegeven omgerekend naar milliWatt/cm2 om de waarde te kunnen vergelijken met de waarden in mijn tabel hierboven (klik hier). En verder heb ik het ook omgerekend naar microwatt/cm2 om de waarde te kunnen gebruiken i.v.m. de  grafiek van 2 augustus 2005 van de UVB sterkte van de zon in Wales. Klik hier om die pagina te zien. De desbetreffende grafiek staat ongeveer halverwege die pagina.  Aan de linkerkant van die grafiek ziet u dat de waarden daar worden uitgedrukt in microWatt/cm2.  In die grafiek ziet u dan dat de sterkte van de Helios lamp (30 microwatt/cm2) zich voordoet ergens om een uur of 7 in de morgen. Dat stelt dus nagenoeg niets voor!!!!!! Dus wat heb je dan aan zo'n Dermasun lamp? Niet veel denk ik.

Zie ook het volgende hoofdstuk i.v.m. het 'afwassen' van vitamine D van je huid.

Bij de Apollo en de Helios staat: UV B&C (250nm-320nm). En dat roept bij mij een heleboel vragen op.
UV B&C wil zeggen: UVB + UVC   En UVC staat bekend als heel gevaarlijk.

Dus klik hier om de lijst met vragen te zien die ik op dinsdag 23 april 2013 naar Dermasun heb gemaild.    

top       toc       Pas op: Was de vitamine D niet van je huid af, maar laat die een tijd  inwerken.

Op de hoofdpagina van  http://dermasun.com/   zie ik de volgende zin staan: 

De medische apparaten van DermaSun Medical zijn ontwikkeld voor UV lichttherapie thuis onder de douche.

Maar op deze pagina van de website www.mercola.com staat:

If you are exercising in the sun like I do and sweat quite a bit, please understand that the vitamin D is oil-soluble. So, you won't want to shower immediately after being in the sun as the vitamin D is formed in your skin and can be easily washed off. So cool down after you work out and let your body absorb the vitamin D you produce in your skin after sun exposure. Vertaald met google: 
Als je traint in de zon als ik doe en zweet nogal wat, kunt u begrijpen dat de vitamine D is olie oplosbare. Dus, zult u niet wilt onmiddellijk nadat ze in de zon douchen als de vitamine D wordt gevormd in je huid en kan gemakkelijk worden afgewassen. Dus afkoelen nadat u uit te werken en laat je lichaam absorberen de vitamine D die u produceert in je huid na blootstelling aan de zon.

Ik ga voor de zekerheid niet onder de douche nadat ik voor de UVB lamp heb gestaan. Ik loop niet graag de kans dat ik voor niets voor de UVB lamp sta. En mijn UVB lamp is ook niet in de doucheruimte opgesteld.

Ook op deze pagina van website http://www.vitamindcouncil.org/   wordt uitgelegd dat alleen al water (dus zonder zeep) de vitamine D van de huid kan halen.
Zie op genoemde pagina (ongeveer halverwege) de vraag die aan Dr Cannell gesteld wordt:

Dr. Cannell: Does showering after sunbathing wash off the Vitamin D?

En klik hier voor nog meer artikelen over dit onderwerp op website: http://www.vitamindcouncil.org/ .
top       toc       Krijg je makkelijk huidkanker (b.v. melanoma) door een UVB lamp?

Op deze pagina op website www.mercola.com staat o.a. 

Story at-a-glance

  • A recent analysis claims studies indicate you double your melanoma risk if you begin using a sunbed before the age of 35, concluding that “the cancerous damage associated with sunbed use is substantial and could be avoided by strict regulations.” However, observational studies showing tanning beds are harmful fail to consider many of the confounding factors for melanoma risk, such as skin type, solar UV exposure, or type of UV lamp used
  • Another recent meta-analysis came to the opposite conclusion, stating that “the overall health benefit of an improved vitamin D status may be more important than the possibly increased melanoma risk resulting from carefully increasing UV exposure”
  • According to one estimate, the benefit-to-risk ratio based on overall cancer deaths to melanoma cancer deaths may be as high as 47 to 1 for men and 37 to 1 for women
  • Ultraviolet (UV) radiation also affects a number of other pathways in your body besides vitamin D synthesis. UV exposure can help improve your mood through the release of endorphins, and may even help reduce fibromyalgia pain. Several skin diseases can be treated with sun exposure or phototherapy
  • To avoid potentially harmful EMF exposure, restrict your use of tanning beds to those that use electronic ballasts, and avoid all beds that use magnetic ballasts

 

Vertaald met google: 
Verhaal op-een-oogopslag


Een recente analyse vorderingen studies geven u uw melanoom risico verdubbelen als je beginnen met het gebruik van een zonnebank voor de leeftijd van 35, met de conclusie dat "de kankercellen schade geassocieerd met zonnebank gebruik is aanzienlijk en kan worden voorkomen door strenge regelgeving." Echter, observationele studies waaruit looien bedden zijn schadelijk niet veel van de storende factoren te overwegen voor melanoom risico, zoals huidtype, UV-belichting, of het type van UV-lamp gebruikt


Een andere recente meta-analyse kwam tot de tegenovergestelde conclusie, waarin staat dat "de algehele gezondheid ten goede komen van een verbeterde vitamine D-status belangrijker dan het eventueel verhoogd melanoom risico als gevolg van zorgvuldig toenemende UV-blootstelling kan worden"
Volgens een schatting kan de voordeel-risico-verhouding gebaseerd op de totale sterfte kanker melanoom kankersterfte zo hoog zijn 47-1 voor mannen en 37-1 voor vrouwen.


Ultraviolette (UV) straling heeft ook invloed op een aantal andere routes in je lichaam naast vitamine D-synthese. UV-blootstelling kan helpen bij het verbeteren van uw stemming door het vrijkomen van endorfine, en kan zelfs helpen verminderen fibromyalgie pijn. Verscheidene huidziekten kunnen worden behandeld met blootstelling aan de zon of fototherapie.

Om mogelijk schadelijke blootstelling aan elektromagnetische velden te voorkomen, beperken het gebruik van zonnebanken voor diegenen die elektronische voorschakelapparatuur gebruiken, en vermijd alle bedden die magnetische voorschakelapparaten gebruiken

Klik hier voor heel veel artikelen op website www.mercola.com i.v.m. UVB licht en melanoma.top       toc       Mijn UVB lamp  heeft een 'electronic ballast'.

In het vorige hoofdstuk werd een 'electronic balast' (elektronisch voorschakelapparaat) geadviseerd. Mijn UVB lamp heeft een 'electronic ballast'.
Op de volgende foto ziet u hoe dat staat aangegeven op de verpakking van de UVB lamp.


Op de verpakking ziet u 'electronic ballast' (elektronisch voorschakelapparaat) staan.top       toc       Met een EMF filter kunt u uw UVB lamp nog iets veiliger maken.

Op de volgende foto ziet u rechts tegen de muur (net rechts van de verwarming)  een Steterizer filter in het stopcontact zitten.
Dat is om zoveel mogelijk elektromagnetische straling in huis weg te nemen. De UVB lamp werkt vergelijkbaar aan een spaarlamp.
Een spaarlamp en ook deze UVB lamp geeft een bepaalde hoeveelheid elektromagnetische straling. Deze UVB lamp geeft ongeveer 400 GS.. Enkele jaren geleden heb ik een groot aantal stetzerizer filtes gekocht om de straling in huis zo laag mogelijk te maken. Dus ik heb zo'n filter NIET speciaal voor deze UVB lamp gekocht!!!! Ik zeg dit maar even heel duidelijk opdat u niet denkt dat deze UVB lamp een heleboel gevaarlijke elektromagnetische straling afgeeft. En bij een spaarlamp in de woonkamer daar zit je vaak uren, terwijl bij deze UVB lamp daar sta ik gemiddeld een kwartier per week. Het blijkt dat 1 kwartier per week tussen twee van deze lampen genoeg is om mijn vitamine D niveau rond de 100 nmol per liter te laten zijn. 

Zie ook mijn pagina:  http://www.news4all.org/straling 

 

top       toc       Het zonadvies van de Gezondheidsraad  vertaald naar mijn UVB lamp.

In document: http://www.gezondheidsraad.nl/sites/default/files/200911.pdf staat het volgende advies i.v.m. zonnen:

De noodzakelijke productie van vitamine D in de huid kan in Nederland van april tot
oktober eenvoudig op peil gehouden worden door hoofd en handen aan de middagzon bloot te
stellen, bijvoorbeeld tijdens een lunchwandeling. Het snelst gaat dit bij mensen met een
ongewende blanke huid: daarvoor is bij heldere hemel een kwartier blootstelling voldoende.
Mensen met een donkere huid hebben een lagere productie van vitamine D in de huid en zouden
daarom langer blootgesteld moeten worden; dat geldt ook voor mensen met een blanke huid die
aan de zon gewend is. Bepaalde typen zonnelampen kunnen ook bijdragen aan de vitamine
D-productie. Maar de Gezondheidsraad adviseert om dit alleen in overleg met een arts te doen.

 

Dus u ziet het: mocht u huiverig zijn om deze UVB lamp te gaan gebruiken dan kunt u advies vragen aan uw (huis)arts.
Maar...............de reguliere gezondheidszorg is niet blij wanneer u een UVB lamp gaat gebruiken. En dat komt omdat het in 
de reguliere zorg in de eerste plaats om geld gaat en in de tweede plaats om uw gezondheid.

Ik zal u enkele ervaringen vertellen:

 

Maar gelukkig heeft u het advies van uw (huis)arts niet nodig om te bepalen of u wel of niet een UVB lamp moet/kan gebruiken.
Op deze pagina hoop ik u voldoenden informatie te verschaffen waardoor u zelf de risico's goed kunt bepalen.top       toc       De zon vergeleken met de UVB lamp.

Op een afstand van 80 cm van de UVB lamp is de straling van de UVB lamp net zo veel als de UVB straling van de zon op een zomerse dag in Nederland om 12 uur.
En dan is het in de zon nog warmer omdat de zon naast de UVB warmte ook UVA warmte geeft. 


UVA  +  UVB  straling.Alleen UVB straling.

De kracht van de UVB straling van de zon is in de zomer in Nederland om 12 uur 
zo'n   0,3  milliwatt/cm2  
En die straling komt overeen met:  De kracht van de straling van de UVB lamp op een afstand van zo'n 80 cm is 0,31 milliwatt/cm2 . 

Verder geeft de zon ook warmte door de UVA straling die in de zon zit. Bij de UVB lamp heb je die extra warmte van de UVA straling niet. Een UVB lamp geeft alleen maar UVB straling. 
top       toc       Wat wil zo'n waarde in de rechterkolom van voorgaande tabel nu zeggen?

Stel je staat met ontbloot bovenlijf voor die lamp op een afstand van 20 cm.
Daar staat 308. Dwz in 1 minuut doe je dan 308 IE vitamine D3 op op een oppervlakte die overeenkomt met de oppervlakte van gezicht en onderarmen. (Zie ook toelichting iets verderop.) 
Dat is vergelijkbaar met driekwart vitamine D3 pil. In 1 zo'n pil zit 10 microgram vit D3 dat is 400 IE.

Dus wil je 6000 IE opdoen (net zoals de arts Barbara van Amerongen deed) dan moet je dus ruwweg 20 minuten
voor die lamp staan/zitten. Of 10 minuten de lamp op je borst laten schijnen en 10 minuten op je rug.
Of wanneer je de voor en achterkant van je benen ook laat meedoen, dan 5 minuten op elk van de 4 delen van
je lichaam.


Dit is een ruwe berekening van me. Wanneer je allerlei factoren zoals huidtype laat meetellen dan is de tijd mogelijk
20 % meer of minder.
Zie voor hoe je nauwkeurig(er) moet  berekenen: http://www.solarmeter.com/model64.html Op die pagina staat o.a. 

The fundamental basis of this meter's calibration seeks to equate 1 minimal erythemal dose (MED) with 1000 IU of Vitamin D3 for skin type 2 at 10% body exposure (face and lower arms) with no base tan or SPF at age 20 average young adult. De oppervlakte van 'gezicht en onderarmen' komt ongeveer overeen met de oppervlakte die de lamp (42 bij 21 cm) beschijnt. De lamp zal eerder een iets groter oppervlak beschijnen.In figuur 3 op deze pagina zie je als voorbeeld vit d3 waarden onder microwatt/cm2 waarden staan.

Klik hier voor informatie over o.a. de levensduur van een UVB lamp en hoe je de lamp moet behandelen.top       toc       Geeft een zonnebank hetzelfde effect als een UVB lamp?

Dat zou kunnen. De enige manier om dat zeker te weten is om een keer deze meter en/of deze meter mee naar de zonnebank te nemen en om dan de sterkte van de UVB straling te meten. En meet dan niet alleen bij het hoofdeinde maar ook op andere plaatsen van de zonnebank.  Om veel klanten te lokken is het natuurlijk aantrekkelijk voor zonnebank-winkels om reclame te maken voor de aanmaak vanvitamine D. Maar op deze pagina staat o.a. 

Wat is het verschil tussen echt zonlicht en een zonnebank?
Zonlicht bestaat uit infrarood licht (dat we voelen als warmte), zichtbaar licht en ultraviolet (UV) licht. Het ultraviolette gedeelte wordt, afhankelijk van de golflengte, in 3 soorten onderverdeeld: UVA (400-320 nm), UVB (320-290 nm) en UVC (290-200 nm). Hoe korter de golflengte, hoe schadelijker voor de huid. UVC is dus het schadelijkst, maar wordt volledig uit de dampkring gefilterd door de ozonlaag. UVB dringt door tot in de opperhuid en UVA tot in de lederhuid. Zonlicht bestaat voor meer dan 95% uit UVA en een klein deel UVB. Zonnebanken stralen vooral UVA uit en een heel klein beetje of zelfs geen UVB. Zonnebanken hebben dus grotendeels dezelfde eigenschappen als natuurlijk zonlicht.

 Dus voor de zekerheid kunt u, ook al gaat u regelmatig naar de zonnebank, toch beter maar ook een UVB lamp aanschaffen. top       toc       Hoe lang kan ik voor de lamp staan/zitten?

Begin eerst met slechts 1 minuut en niet te dicht bij de lamp, b.v. 50 of 60 centimeter afstand, en om de 2 dagen.
Want je moet voorkomen dat je huid (te) rood wordt. Dat is het enige waar je met een UVB lamp voor op moet passen. En datzelfde geldt ook wanneer je in de zon bent buiten. Probeer daar ook te voorkomen dat je (te) rood wordt. Dus in het begin is het het beste om niet te dicht bij de lamp te staan. Liever een afstand aanhouden van 50 of 60  cm. Na enkele weken merk je vanzelf hoe gevoelig je huid is. Hoe gevoeliger hoe meer afstand houden dus.  Beter wat langer voor de lamp staan op een wat grotere afstand dan te vlug willen zijn, en je wordt rood, door er (te) dicht bij te staan. Figuur 1a en figuur 1b op deze pagina laten zien dat de kracht van een UVB lamp (is niet dezelfde UVB lamp dan op deze pagina besproken wordt) snel afneemt wanneer je verder van de lamp vandaan gaat staan.  
Datzelfde effect zie je ook in de tabel op deze pagina. Zie: http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp#metingen

Dan nog de volgende opmerking : Gedurende het eerste  uur dat een UVB lamp brandt is de sterkte van de lamp wat sterker. Dus gedurende het eerste uur zou je beter niet dichter bij de lamp kunnen komen dan b.v. 1 meter. Die informatie over dat eerste uur is te lezen op b.v. de volgende twee webpagina's :


Met 2 of 4 lampen gaat alles sneller. Je doet met 2 lampen twee keer zoveel vitamine D op in dezelfde tijd dan met 1 lamp. Dus wanneer je snel klaar wilt zijn dan moet je 2 of 4 lampen aanschaffen. 

Op de volgende foto staan 2 lampen tegenover elkaar opgesteld. De ene lamp zit aan de muur. De andere lamp aan een verrijdbare PC tafel. De afstand tot de lamp is dan in te stellen door de PC tafel naar voren of naar achteren te rijden.top       toc       Tips voor het in elkaar zetten van de UVB lamp.

Hier volgen wat tips voor het in elkaar zetten van de lamp.

Controleer heel goed dat het UVB lampen zijn die ze in de doos hebben gedaan en geen UVC!!!!!!!

UVB staat op de verpakking van de lamp maar gelukkig ook op de voet van de lamp. Alleen dat is moeilijk te zien omdat het maar met kleine letters is aangegeven. Maar u heeft als extra controle mogelijkheid het nummer wat op de voet staat. Wanneer er  PL-L 36W/01/4P op de voet van de lamp staat dan weet u helemaal zeker dat u de goede lamp heeft. Klik hier om de foto van de voet te zien. 

En wanneer u hier klikt dan kunt u op de website van Philips lezen dat het hier echt om een UVB lamp gaat. Dus kunt u dan verder gerust zijn. 

 

Vergeet niet de blauwe beschermfolie van de reflector te halen. Het zit er zo vast op dat u zou kunnen denken dat het er op hoort.
Het zit er alleen op om te voorkomen dat er tijdens het transport krassen op zouden komen. (En dan nog, wat maakt dat uit zo'n kras.)
De folie zat overigens alleen op de 1e lamp die ik kocht. Verdere lampen hadden geen blauwe achterkant meer en hadden ook geen beschermfolie op de voorkant meer.  

Buig de twee beugels waar de lampen tussen moeten komen flink uit elkaar. Wanneer je de lampen er zo tussen moet persen (zonder ze wat uit elkaar te buigen)  dan moet je behoorlijk kracht zetten. Je moet ook zien te vermijden dat je met je handen (te veel) aan het glas zit. Waarom je het glas niet te veel moet aanraken lees je op deze pagina. Gebruik daar b.v. een schone zakdoek voor. En wanneer die lampen maar net tussen die beugels blijven hangen (omdat je ze (behoorlijk) uitgerekt hebt)  dan zullen ze er bij normaal gebruik van de lamp echt niet uitvallen.

Wanneer u hier klikt dan ziet u dat er geen kabel bij het armatuur zit. Bij mij zat bij alle lampen die ik gekocht heb wel een kabel. Mocht de kabel er niet bij zitten dan is dat niet zo erg denk ik. Het is een gewone standaard PC kabel die overal te koop is. Mogelijk ook in een kringloopwinkel.


 top       toc       Links:

Zie:

http://www.vitamindcouncil.org/

http://vitamind.mercola.com/ 

http://www.naturalnews.com/vitamin_d.html 

http://www.vitaminedtekort.nl/   in het Nederlands

 

Deze pagina is door Wim Vogelaar bijgewerkt op: woensdag 22 november 2017.     

Inhoudsopgave:

 top       toc       Wie is Wim Vogelaar?

Hier volgt informatie waardoor u een indruk kunt krijgen over wie ik ben.
Lees verder... 
top       toc       Wat is mijn motivatie voor deze website?

U zult zich mogelijk afvragen waarom ik mij zo druk maak om mensen te informeren op het gebied van gezondheid. Ik ben gepensioneerd en ik zou een heleboel andere leuke dingen kunnen doen. Waarom dan toch zoveel energie stoppen in deze website en in het te woord staan van mensen die op de informatie op mijn website reageren. 

Lees verder...

top       toc       Welke muziek vind ik mooi?

Klik hier.

Wim Vogelaar

Tel. 06-10080999

e-mail:

 mailto:wim.vogelaar@debesteweg.nl