www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
SlaapproblemenInhoud:

 top       toc       Wat is tempeh?

Graag vertel ik u mijn ervaring met tempeh. Mogelijk heeft u er iets aan. Maar voordat u beslist om het te gaan eten wil ik u een waarschuwing geven die gebaseerd is op mijn ervaringen met tempeh. Klik hier om die waarschuwing te lezen. 

Wat is tempeh eigenlijk? Dat kunt u lezen op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tempeh 

Tempeh is gefermenteerd voedsel. Het zijn sojabonen die door de rhizopus schimmel zijn gefermenteerd. Wat is fermenteren? Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fermentatie 

Op de pagina's http://www.tempeh.info/nl/soja-gezondheid.php en http://www.tempeh.info/nl/tempeh-gezondheid.php kunt u lezen wat de gezondheidsvoordelen van soja en tempeh zijn.

Zo staat er op pagina http://www.tempeh.info/nl/tempeh-gezondheid.php o.a. 

Bevat natuurlijke antibiotica

De Rhizopus schimmel produceert natuurlijke, hittestabiele antibiotische agenten die de groei belemmeren van sommige ziekte-veroorzakende organismen. Indonesiërs die regelmatig tempeh eten beschouwen tempeh als een middel tegen besmettingen zoals dysenterie en zijn zelden slachtoffer van intestinale ziekten waaraan zij constant worden blootgesteld.top       toc       En wat is nu mijn ervaring met tempeh

Op donderdag 19 april 2012 ben ik begonnen met het eten van tempeh. En sinds die dag eet ik dit doorgaans dagelijks. Wat mij binnen enkele dagen opviel was het feit dat mijn polyneuropathie opvallend verminderde. En nu na enkele weken gaat dat effect van minder worden nog steeds door. Ik krijg heel langzaam aan steeds meer gevoel in mijn voeten terug. top       toc       Juni 2003: U heeft polyneuropathy.

In juni 2003 kreeg ik in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam van mijn arts te horen dat ik polyneuropathie had. Volgens de arts was de oorzaak onbekend en men wist ook niet wat er tegen te doen was. De gedeeltelijke gevoelloosheid in mijn voeten was niet echt een probleem voor mij. Ik kon wel alles doen. Alleen was het een 'gek' gevoel. Maar ik had wel andere klachten, n.m.l. dat er iets met mijn spijsvertering niet goed zat. En dan vraag je je af of dat door dezelfde polyneuropathie wordt veroorzaakt. En dan is het wel een enorme verrassing om te ontdekken dat het nu plotseling, na het eten van tempeh, opmerkelijk beter gaat. Ook merk ik dat het nu met mijn spijsvertering stukken beter gaat.

 

top       toc       Waarin zit dan voor mij die wonderlijke werking van tempeh?

Waarom werkt die tempeh bij mij dan zo spectaculair? Ik denk dat daar de volgende redenen voor te noemen zijn:

  1. Door de fermentatie van de sojabonen door de rhizopus schimmel kunnen er stoffen aangemaakt worden die mijn lichaam al die jaren  niet op een andere manier binnenkreeg.

  2. Zoals al eerder vermeld is op deze pagina; de rhizopus schimmel werkt als een natuurlijke antibiotica. Ieder mens kan in zijn leven slechte bacteriën in zijn darmen krijgen waar het lichaam op eigen kracht (of zelfs met behulp van antibiotica) niet (voorgoed) van af weet te komen.  De rhizopus schimmel kan dan net het extra duwtje in de rug zijn waardoor iemand wel van bepaalde slechte bacteriën afkomt. 

Ik weet niet welke van deze twee punten bij mij van toepassing is. Mogelijk beiden.top       toc       Ook u heeft kans dat tempeh u gaat helpen om aan een betere gezondheid te komen. 

Niet geschoten is altijd mis geschoten. Mijn situatie laat zien dat wanneer de reguliere gezondheidszorg geen oplossing weet dat er dan toch best een oplossing kan zijn. Op de pagina's http://www.tempeh.info/nl/soja-gezondheid.php en http://www.tempeh.info/nl/tempeh-gezondheid.php kunt u lezen wat de gezondheidsvoordelen van soja en tempeh zijn. Vooral wanneer u op vakantie bent geweest naar landen waar een klimaat is zoals in Indonesië dan kunt u ziekten oplopen waar u mogelijk niet zo direct last van heeft maar die wel enigszins remmend werken op uw gezondheid. Wanneer u dan tempeh gaat eten (zoals blijkbaar veel Indonesiërs doen) dan heeft u kans om van zo'n (verborgen) ziekte af te komen.  top       toc       Tempeh is gezond maar tofu is ongezond.

Daar is niet iedereen het mee eens dat tofu ongezond is maar ik vind het verhaal op deze pagina erg aannemelijk. Zowel tempeh als ook tofu worden gemaakt van sojabonen. Maar tempeh is de gefermenteerde versie van sojabonen terwijl tofu in de meeste gevallen niet gefermenteerd is.
(Op pagina http://en.wikipedia.org/wiki/Tofu is te lezen dat Pickeld tofu en Stinky tofu daarbij uitzonderingen zijn en dat die wel gefermenteerd zijn.) En door de fermentatie bij tempeh (d.m.v. de rhizopus schimmel)  worden de schadelijke stoffen van  sojabonen omgezet in niet schadelijke stoffen. En waarom zou ik dan tofu eten (iets waar niet iedereen het over eens is dat het gezond is)  wanneer er ook tempeh bestaat (waar iedereen het wel over eens is dat het gezond is).top       toc       Welke tempeh koop ik? Bio tempeh!!!

De tempeh die ik koop daar zit het volgende etiket op:

   

De afmetingen van een pakje tempeh zijn in centimeters: H x B x D : 15 x 11 x 3 cm. 

Ik koop deze tempeh voor 2,29 euro in de natuurwinkel in Zoetermeer. Klik hier.

Door 'Bio' tempeh te kopen weet u zeker dat de soja niet genetisch gemodificeerd is. En genetisch gemodificeerde producten hebben een zeer twijfelachtige kwaliteit. Zie voor meer info: http://www.aseed.net/new/nl/gentech 

Ik eet de tempeh zonder die te bewerken. Daardoor blijft het optimaal voor de gezondheid. Door het te bakken kan het alleen maar minder gezond worden. Voor de smaak doe ik er wat pindakaas op of ik eet het met sla met tomaat. top       toc       Wilt U meer weten over de gevaren van de GMO technologie?

Zie pagina http://www.news4all.org/vecht-voor-je-vrijheid voor informatie over de gevaren van genetisch gemodificeerd voedsel.top       toc       Waarmee kunt u uw gezondheid verder verbeteren?

Wij kunnen op veel manieren iets aan onze gezondheid doen. Iets waar vaak niet aan gedacht wordt is het gebruik van een UVB lamp. Zie voor meer info: http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp top       toc       Waarschuwing i.v.m. het eten van tempeh.

Ik heb een erg onprettige bijwerking gehad door het eten van (heel veel) tempeh. Na enkele weken tempeh gegeten te hebben kreeg ik vrij plotseling tinnitus (suizen in mijn linker oor) en veel minder kunnen horen. Ik weet niet zeker of deze tinnitus verband houd met het eten van tempeh, maar het lijkt me wel erg waarschijnlijk. Ik was ook steeds meer tempeh per dag gaan eten. Ik dacht 'hoe meer hoe beter'. Dan ben ik des te sneller weer gezond. De dag voor de tinnitus had ik denk ik wel 150 gram (een half pak) tempeh gegeten.  Toen ik die tinnitus had toen  ben ik direct gestopt met het eten van tempeh. In de dagen daarna werd de tinnitus heel langzaam minder. Nu vier dagen later is het suizen in mijn hoofd nagenoeg verdwenen en is het suizen in mijn linker oor een stuk minder geworden. Ik kan nu ook weer meer horen met mijn linker oor.

Tinnitus kan heel veel oorzaken hebben. Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Tinnitus Eén daarvan is het gebruik van een soort antibioticum, n.m.l. kanamycine. Op genoemde pagina staat o.a.:

Tinnitus is ook een bekend bijverschijnsel van het antibioticum  kanamycine. Het vermindert de stijfheid van de haartjes op de haarcellen en bevordert zo tinnitus.

De rhizopus schimmel in de tempeh werkt als een natuurlijke antibiotica. Het zou dus best kunnen zijn dat de rhizopus schimmel een vergelijkbare uitwerking heeft als het antibioticum kanamycine.top       toc       Wat is nu mijn advies?

Mijn advies is om met hele kleine hoeveelheden tempeh (een paar dunne plakjes per dag (of om de andere dag)) te beginnen.top       toc       De uitwerking van tempeh gaat gewoon door.

Nu ik al weer een dag of vier gestopt ben met het eten van tempeh merk ik dat het terugkomen van meer gevoel in mijn voeten gewoon door gaat. Ik vermoed dat de tempeh (of liever gezegd de rhizopus schimmel in de tempeh) in de afgelopen weken een hoeveelheid slechte bacteriën in mijn darmen heeft opgeruimd waardoor het herstel in mijn voeten (en mogelijk ook op andere plaatsen in mijn lijf) nu door blijft gaan. 

Wat dan opvallend is is het feit dat ik in de afgelopen jaren een een aantal keren antibiotica heb geslikt, maar dat verminderde de gevoelloosheid in mijn voeten niet. Dus in mijn geval doet de rhizopus schimmel in de tempeh meer dan de antibiotica die de dokter voorschreef.

 Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2012-05-11.     Deze  pagina is geschreven door: Wim Vogelaar.