www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
SlaapproblemenInhoud:

 

top       toc       Makreel is best gezond.

Ergens in de loop van 2013 ben ik begonnen met het eten van gerookte makreel. Zo'n 1 a 2 makrelen per dag. Na verloop van tijd (na enkele maanden) ontdekte ik dat ik me gezonder begon te voelen. Minder vaak hoofdpijn en meer gevoel in mijn voeten.

Zie voor meer informatie over mijn huidige gezondheidssituatie: http://www.news4all.org/mijn-motivatie 

 top       toc       Waar koop ik mijn makreel?

In het begin kocht ik mijn makrelen bij de Jumbo. Die waren daar het goedkoopst en eenvoudig verpakt. Maar eind november 2013 kregen de gerookte makrelen bij de Jumbo een andere verpakking. Elke makreel werd in een harde plastic verpakking gestopt. Dat is behoorlijk  milieu onvriendelijk. Dus dacht ik, ik ga op zoek naar alternatieven. Tevens dacht ik, dergelijke informatie is voor andere mensen mogelijk ook wel interessant. Zo ben ik op het idee gekomen om wat info i.v.m. het kopen van makreel hier op mijn webpagina te plaatsen.

 top       toc       Makreel bij de Jumbo.

De volgende makreel is afkomstig van de Jumbo.

De linkse twee makrelen zijn makrelen zoals Jumbo die verkocht tot eind november 2013.
Rechts ziet u twee makrelen in de nieuwe verpakking. De nieuwe verpakking is een vrij stevig plastic doosje. Dat ziet er dan mogelijk wel wat mooier uit. Maar mensen die milieubewust zijn vinden dat natuurlijk verschrikkelijk. Die mensen zien graag zo weinig mogelijk plastic om de vis. Maar wanneer je dan dat plasticafval verzamelt en in een speciale plasticafvalbak doet dan is het plastic een minder grote bedreiging voor het milieu. Zie: www.news4all.org/makreel#plastic 

De prijs van makreel bij de Jumbo is:  7,29  euro per kilo (eind nov 2013)
top       toc       Makreel bij de Digros.

De volgende makreel is afkomstig van de Digros in Zoetermeer. Klik hier.

U ziet op de foto dat de makreel van de Digros in zo weinig mogelijk plastic is verpakt. 
De prijs van makreel bij de Digros is:  7,29  euro per kilo (eind nov 2013). Dus net zo goedkoop als bij de Jumbo.

 top       toc       Waarom smaken niet alle gerookte makrelen hetzelfde?

Wanneer u de webpagina http://smokeyjohn.nl/hoe-zelf-makreel-roken/ leest dan ziet u dat er heel wat factoren zijn die de uiteindelijke smaak van de gerookte makreel bepalen.top       toc       Gerookte makreel kopen via webshop www.visvoordeel.nl

U kunt uw gerookte makreel ook online kopen. Zie: http://www.visvoordeel.nl/gerookte-makreel-heel.html  De prijs is dan 8,50 euro per kilo. Daar komen dan nog verzendkosten bij.

Ook kunt u ze daar ongerookt kopen. Dat roken kunt u dan thuis doen waarbij u dan de smaak kunt beïnvloeden door middel van de speciale behandeling die u het geeft.
Zie: http://www.visvoordeel.nl/makreel-om-zelf-te-roken.html  De prijs is 5 euro per kilo. Daar komen dan nog verzendkosten bij.

 

top       toc       Maar vis is toch nogal duur om vaak te eten?  Nee dus!!!

Veel mensen denken dat vis een nogal duur eten is vergeleken met  rundvlees, varkensvlees, kippevlees, enz.  Dat heb ik ook altijd gedacht en inderdaad veel vissoorten zijn best duur. Maar ik was blij verrast om te zien dat gerookte makreel slechts 7,29 euro per kilo kost. En dat terwijl ham als broodbeleg (plakken ham) bij Albert Heijn zo'n 20 euro per kilo kost. Dus ik eet met een heel prettig gevoel net zoveel gerookte makreel als ik maar lust.

top       toc       Waarom is makreel veel gezonder dan welke andere vis dan ook.

Ik heb jarenlang gekookte zalm gegeten en ook een aantal jaren gekookte kabeljauw. Maar ik heb daar nooit speciale effecten van waargenomen zoals ik die nu wel waarneem bij het eten van makreel. Ik kan ook niet precies zeggen hoe het allemaal zit, maar ik schrijf hier neer datgene wat mij het meest waarschijnlijk lijkt.

Er zijn twee dingen die het gezondheidseffect van vis bepalen:

  1. Het soort vis.
  2. De temperatuur waarbij die klaar gemaakt wordt.

En het is vooral het laatste punt (de temperatuur) wat wel eens veel invloed zou kunnen hebben op het gezondheidseffect van de vis. 

Bij het roken van makreel komt de temperatuur niet erg hoog. Op pagina http://smokeyjohn.nl/hoe-zelf-makreel-roken/ staat dat het roken gebeurt bij een temperatuur russen de 72 en 80 graden. Bij andere vissoorten wordt er of gekookt (100 graden) of gebakken (180 graden of hoger???). Hoe hoger de temperatuur hoe meer de eiwitten in de vis afgebroken kunnen worden. Ik denk dat het te vergelijken is met melk. In gepasteuriseerde melk zijn de eiwitten omgezet in afgebroken eiwitten die veel minder gezond zijn. Vandaar ook dat ik graag wil wijzen op het nut van het drinken van rauwe (geiten)melk. Zie voor meer info: http://www.news4all.org/melk  

 

Op pagina http://www.naturalnews.com/025518_omega-3_fatty_acids_fish_oils.html wordt uitgelegd hoe gezond makreel is. (is in het Engels) Dit artikel vind ik tot nu toe een van de allerbeste artikelen waarin het nut van makreel en omega 3 olie wordt uitgelegd.

Dan nog een opmerking: Met de google chrome browser kunt u Engelse artikelen heel eenvoudig vertalen in redelijk Nederlands. Klik hier.Klik hier voor meer artikelen waarin uitgelegd wordt hoe gezond makreel is. (is in het Engels)top       toc       Vis gezond? Dat kan toch niet. Vis zit toch vol kwik en andere rotzooi.

Er zit inderdaad troep in vis. Maar wat weegt zwaarder: de negatieve effecten van de troep in vis of de positieve effecten van de vis zelf? Gezien het feit dat mijn gezondheid na zo'n 25 jaar nu zo geweldig aan het verbeteren is door gerookte makreel denk ik ik zou niet weten wat ik anders zou moeten doen om aan een betere gezondheid te komen. Een ander punt is dat er best wat te doen is aan de troep in de vis. Ons lichaam heeft n.m.l. het vermogen om zich geheel of gedeeltelijk te ontdoen van vervuilingen. Een van de belangrijkste wapens in die strijd is het hebben van een zo'n hoog mogelijk vitamine D niveau. En de enige 100% veilige manier om aan een zo'n hoog mogelijk vitamine D niveau te komen is door het gebruik van een UVB lamp. 
Zie voor meer info: http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp 

En uiteraard heeft vitamine D nog veel meer goede effecten in uw lichaam. Zie daarvoor b.v.  http://www.leefbewust.com/themas/vitamine_d.html 
Maar de reguliere gezondheidszorg zal u het nut van vitamine D echt niet vertellen. En in de reguliere zorg zullen ze u zeker niet op een UVB lamp wijzen. Dat houdt nu eenmaal te veel klanten uit de winkel. Daardoor zouden er elk jaar naar schatting 7000 mensen minder aan kanker overlijden. Nee, dat zou de reguliere zorg zoveel omzet schelen aan gemiste chemo-kuren, dat willen ze echt niet. Zie:  http://www.news4all.org/vitamine-d-77-procent 

Let ook op wat de reguliere gezondheidszorg wil bereiken. Ze hopen binnen enkele jaren elke vorm van kanker te kunnen bestrijden. Dus let op!!!!!! Ze streven er niet naar om binnen enkele jaren te bereiken dat elke vorm van kanker voorkomen kan worden. Nee stel je voor, dan zouden de meeste artsen een andere baan moeten gaan zoeken.


In de reguliere zorg gaat het nu eenmaal alleen om geld en macht.
Zie: http://www.news4all.org/het-ovr-virus 

 top       toc       Veroorzaakt omega 6 olie nu alleen maar ellende? Nee, zeker niet!

Behalve omega 3 olie is omega 6 olie ook heel belangrijk. Maar het probleem met omega 6 olie is het feit dat we die vaak in veel te grote hoeveelheden binnenkrijgen in verhouding tot de omega 3 olie die we binnen krijgen. En een ander probleem met de omega 6 olie is dat die veel te vaak door hoge temperaturen (bv bij braden) is omgezet in ongezonde verwerkte oilie/vet. Een gezonde bron van omega 6 olie is b.v. rauwe melk. Het soort voedsel wat de koe heeft gekregen  bepaalt de verhouding tussen de omega 3 olie en de omega 6 olie in de melk. 

Zie i.v.m. deze verhoudingen het voedsel in de grafiek op pagina http://products.mercola.com/produce/cheese/ (de grafiek staat halverwege de pagina).

Dus de ene liter rauwe melk is de andere niet. Het soort voedsel wat de koe heeft gehad is bepalend voor de verhouding tussen omega 3 en omega 6.

En zie dit artikel (met de kop: is omega 6 belangrijker dan omega 3?) i.v.m. de discussie over het belang van omega 6 olie t.o.v. omega 3 olie. (is in het Engels)
top       toc       Ik vermoed dat veel allergieën (b.v. i.v.m. gluten) wel eens zouden kunnen verdwijnen door omega 3 olie.

In december 2012 ontdekte ik dat ik gevoelig was voor gluten. Na het elimineren van gluten uit mijn eten merkte ik dat ik minder last had van gluten, d.w.z. ik zag in  mijn damesmaandverband dat er minder gele vloeistof uit mijn anus kwam. Maar toen ik in mei 2013,  1 a 2 gerookte makrelen per dag ging eten toen zag ik na een aantal weken dat ik helemaal geen last meer had van gluten. Ik kon alles weer eten. Zie voor meer info i.v.m. de status van mijn gezondheid http://www.news4all.org/mijn-motivatie 

Een verklaring voor dit feit zou kunnen zijn dat door onvoldoende omega 3 inname er weefsels (b.v. de darmwand) beschadigd raken waardoor voedsel niet optimaal opgenomen kan worden en ook dat de beschadigde darmwand gevoelig wordt voor een bepaald soort voedsel, o.a. gluten en nog een aantal stoffen omdat de gebrekkige/zieke darmwand dat gewoon niet meer goed weet te verwerken.

Dus mijn advies voor mensen met allergieën (maar eigenlijk voor iedereen) is: 

1) Gewoon eens en aantal maanden goed letten op de hoeveelheid omega 3 olie die u binnen krijgt. 

2) Vermijdt zoveel mogelijk verwerkte (dwz beschadigde (b.v. door braden)) omega 6 olie.

 Niet geschoten is altijd mis geschoten. 
top       toc       Verzamel uw plasticafval en doe het in een speciale afvalbak voor pastic. (Plastic Heroes)

Op zaterdagavond 7 december 2013 vertelde ik tegen iemand dat ik het zo jammer vond dat de gerookte makrelen van de Jumbo (die ik verreweg het lekkerste vind van de makrelen die je in diverse winkels kunt kopen) zo milieuonvriendelijk verpakt zijn met (te) veel plastic.  Toen wees die persoon mij op de mogelijkheid om die plastic verpakkingen op te sparen om die dan vervolgens in een speciale afvalcontainer voor plastic te gooien. Dat vond ik een goed idee. Nu wil ik weer de Jumbo makrelen gaan kopen en ga ik niet alleen de plastic verpakkingen van die makrelen verzamelen maar al het plastic wat hier in huis in aanmerking komt om op die manier weggegooid te worden.

Zie voor meer informatie: http://www.plasticheroes.nl/#!/intro  (Plastic Heroes) en 
ook http://www.mijnafvalwijzer.nl/uw-afval/scheidingsinfo/plastic/ 

 


 

Deze pagina is door Wim Vogelaar bijgewerkt op: za 25 april 2015.     

Inhoudsopgave:

 top       toc       Wie is Wim Vogelaar?

Hier volgt informatie waardoor u een indruk kunt krijgen over wie ik ben.
Lees verder... 
top       toc       Wat is mijn motivatie voor deze website?

U zult zich mogelijk afvragen waarom ik mij zo druk maak om mensen te informeren op het gebied van gezondheid. Ik ben gepensioneerd en ik zou een heleboel andere leuke dingen kunnen doen. Waarom dan toch zoveel energie stoppen in deze website en in het te woord staan van mensen die op de informatie op mijn website reageren. 

Lees verder...

top       toc       Welke muziek vind ik mooi?

Klik hier.

Wim Vogelaar

Tel. 06-10080999

e-mail:

 mailto:wim.vogelaar@debesteweg.nl