www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
SlaapproblemenInhoud:

De volgende video's laten goed zien wat kwik (wat o.a. in amalgaam zit, maar ook in b.v. vis zit) doet:

 

In de Nederlandse gezondheidszorg wordt het gebruik van amalgaamvullingen nog steeds als veilig gezien. 
Op pagina: http://www.kwakzalverij.nl/php/display/ap/536/4  is te lezen:

Al met al blijken er dus geen nadelen, maar eerder voordelen te zitten aan amalgaamvullingen. De relatie tussen amalgaam en de vele gezondheidsklachten is met deze studies overtuigend ontkracht en naar het rijk der fabelen verwezen.

Maar is dat de waarheid? Ik denk het niet. Neem mijn geval. In 2003 kreeg ik van een arts in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam te horen dat ik een onbekende ziekte had waar geen oplossing voor was. En wat voor klachten had ik? Ik was heel vaak ziek. In 2001 al gestopt met werken. Er kwam vaak een lichtgeel gekleurde vloeistof uit mijn anus (ik droeg daarvoor dames maandverband) en ik had polineuropathie (o.a. gevoelloosheid) in mijn voeten en onderbenen. 

In december 2004 was ik zo enorm ziek dat ik  mijn zoon gevraagd had om me naar de eerste hulp te brengen in het Leids Universitair Ziekenhuis. Daar hebben ze het ťťn en ander onderzocht en vervolgens overleg gevoerd met mijn huisarts waarna ze tegen mij zeiden dat ze wel zagen dat ik ziek was maar dat ze er niets aan konden doen. Ze adviseerden mij om contact op te nemen met een psychiater. Die zou mij kunnen leren om met mijn pijn om te gaan.

Dat heb ik niet gedaan maar ik ben verder op internet blijven zoeken naar oplossingen.  Een maand later ontdekte ik dat ik zwaar apneu had waarna ik in CaliforniŽ (via internet) een CPAP apparaat heb gekocht wat een enorme verbetering van mijn situatie betekende. 

Verder heb in 2005 mijn amalgaamkiezen laten trekken. Daarna ging het niet spectaculair beter. Dus de vraag is: Lag het wel aan mijn amalgaamvullingen. Pas na de aanschaf van een UVB lamp (in december 2010) ging het vervolgens behoorlijk wat beter met mijn gezondheid. Door de vitamine D die die lamp aanmaakt worden stoffen zoals amalgaam uit het lichaam verwijderd. Nu ik een uvb lamp gebruik blijkt het ook dat ik weer zonder CPAP kan slapen. Op internet lees ik dat vitamine D je spierspanning verhoogd (low muscle tone/ hypertonia) waardoor je spieren in je keel zich niet meer teveel ontspannen tijdens het slapen. 

Ik heb een heel sterk vermoeden dat wanneer ik 20 jaar geleden al was begonnen met het gebruiken van een UVB lamp dat ik dan niet ziek was geworden en dat ik dan ook geen last zou hebben gehad van mijn amalgaam vullingen. Ik vermoed dat de ontgiftende werking van vitamine D zo groot is dat daardoor de schadelijke werking van amalgaam en van kwik in zeevis ongedaan wordt gemaakt. Met andere woorden: Wanneer de ontgiftingscapiciteit (door o.a. vitamine D) van je lichaam groter is dan de snelheid waarmee je lichaam door het gif uit amalgaam vullingen maar ook afkomstig uit b.v. zeevis (kwik) en andere verontreinigingen uit b.v. het milieu dan blijf je (redelijk) gezond. Wanneer je ontgiftingscapaciteit te klein is dan hoopt zich steeds meer gif in je lichaam op en wordt je dus steeds zieker.


Maar het is onwaarschijnlijk dat je d.m.v.  het slikken van een enkel pilletje vitamine D een voldoende hoog niveau van vitamine D in je lichaam krijgt. Door het gebruik van een UVB lamp kun je het vitamine D niveau in je lichaam namelijk veel  hoger krijgen. 

Voor mij is het wel duidelijk dat het niet klopt dat amalgaam veilig zou zijn. En het is ook geen kunst natuurlijk om in gevallen wanneer patiŽnten mogelijk ziek zijn door amalgaam om dan te zeggen "u heeft een onbekende ziekte". Daar maakt de reguliere gezondheidszorg zich alleen maar erg ongeloofwaardig mee. Daarmee laten ze zien dat er meer belangen spelen dan alleen maar de patiŽnt gezond maken.

De belangen die er in de reguliere gezondheidszorg spelen op het gebied van amalgaam worden o.a. uitgelegd op deze pagina.

Zie: http://www.amalgam.org/  

Zie http://www.iaomt.com/ 

Zie ook: http://www.xs4all.nl/~stgvisie/amalgaam/

Zie ook het artikel met de kop: "Mercury Contributes To Alzheimer's Disease!":
http://www.mercola.com/2001/apr/7/alzheimers_mercury.htm 

See page: http://www.melisa.org/articles.php  There is the following info:

Health observations before and after amalgam removal
Dr.med.dent. Paul Engel, Lyss-Strasse 24, 2560 Nidau, Switzerland

Dr Engel was asked by 90 of his patients to replace their dental amalgams with another material - mostly composites and compomere. In this article, he reports how their health was affected afterwards.
[129 kb] Download article in English
[233 kb] German version
[115 kb] French version

In April 2005 I had checked my blood by means of the Melisa test.

Here follows my report of "Laboratoire Ategis".

Click here to know more about the Melisa test. The report shows bad values for Gold (Au), Cadmium (Cd) and Nickel (Ni).

One of the many places were you can find Cadmium (Cd++) is in "copper amalgam".  On page:

http://www.mercuryexposure.org/index.php?page_id=18 there is the following info:

Types of dental amalgams

Dental amalgams may be classified as copper-, conventional and non-gamma-2 amalgams. Non-gamma-2 amalgams are sometimes also called high copper amalgams (4).

Copper amalgams

Copper amalgams should not be mistaken for the high copper or non-gamma-2 amalgams described later.

The composition of copper amalgam is not regulated in any ISO standard. They consist of approx. 30% copper and 70% mercury. Sometimes small amounts of other metals such as cadmium, silver and zinc have been added - Neo-Silbrin 1,5% Cd, Cupromuc 0,6% Cd (3, 11, 12).

 

For many years I have had amalgam fillings and a number of crowns (gold). In 2005 all molars have been removed. 

Because Cadmium was crossing the red line in the Melisa report I have searched the internet for information about the risks of cadmium. I found a lot of information. 
Click here to read a very interesting article about the bad effects of Cadmium.

And please be aware of the fact that when a metal in the melisa report doen't cross the green or the red line that such a metal is still toxic. 

And when you cannot yet make a decision about the removal of metals in your mouth then it is good to read what the removal of amalgam has done in 90  patients. Per patient the effect has been described.

See page: http://www.melisa.org/articles.php  There is the following info:

Health observations before and after amalgam removal
Dr.med.dent. Paul Engel, Lyss-Strasse 24, 2560 Nidau, Switzerland

Dr Engel was asked by 90 of his patients to replace their dental amalgams with another material - mostly composites and compomere. In this article, he reports how their health was affected afterwards.
[129 kb] Download article in English
[233 kb] German version
[115 kb] French version