www.news4all.org

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Mijn motivatie
Laatste nieuws
Contact
3 pilaren

Mijn UVB lamp
UVB lampen
Sportprestaties en UVB
Vitamine D
77% m.k.o.k.

Natto: Info
natto-shop-inter-burgo
Natto: Zelf maken
Mijn broedstoofRauwe melk: info
Rauwe melk: verkoop
Rauwe melk: vragen

de AMAS test
Farmareuzen-sjoemelen
Gezondheidstips
KWF misleidt NL bev.
Kinkhoest vaccinatie
Mars tegen Monsanto
Mijn correspondentie
Mijn ervaring met tempeh
Straling
Immuun.
Kind en mobieltje.

Vecht voor je vrijheid
Het OVR virus
Foto's
Foto's Barneveld
Foto's Tholen


Marfan
Mazelen
Multiple sclerose
Niet-toxische tumortherapie
Power plate
Superbugs komen er aan
Verbeter geheugen
Voedingsvezels
SlaapproblemenInhoud:
top       toc       Bloed doneren (en dus ook aderlaten)  geeft gezondheidsvoordelen.

Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat aderlaten helemaal zo gek nog niet is. Het blijkt een heel veel belovende therapie te zijn die niet alleen nuttig is voor zieke mensen maar juist ook voor gezonde mensen. Gezonde mensen kunnen d.m.v. aderlaten bereiken dat ze niet zo snel ziek worden. Ook voor het leveren van sportprestaties blijkt het gunstig te werken.
Het woord aderlaten heeft een ouderwetse, middeleeuwse uitstraling. Maar dank zei o.a. het McGowan onderzoek komt het nu in een heel ander licht te staan.top       toc       Wat heeft het McGowan instituut ontdekt?

Op basis van informatie op de website van het McGowan instituut kan gezegd worden:

top       toc       Bloedverdunners verlagen de viscositeit van je bloed niet.

U denkt misschien, ik slik al bloedverdunners, (b.v. warfarin, coumadin, aspirine), dus ik hoef me verder niet druk te maken over de dikte van mijn bloed. Toch wel, want het woord bloedverdunner is helemaal fout. Dit wordt keurig uitgelegd op pagina: http://nl.wikipedia.org/wiki/International_Normalized_Ratio 
Op die pagina staat o.a.
Ze hebben dan in de volksmond dunner bloed omdat ze bloedverdunners slikken. Hun bloed is echter in werkelijkheid niet minder dik, bloedverdunners hebben geen enkele invloed op de viscositeit of de stromingseigenschappen van bloed, alleen op de stolling ervan.
top       toc       Waar moet je zijn voor aderlaten?

Stel dat u zegt, dit verhaal spreekt mij wel aan. Waar moet u dan zijn?
U kunt bloeddonor proberen te worden. Door bloeddonor te worden, worden alle zaken automatisch geregeld.
Verder profiteert u dan niet alleen zelf van de behandeling maar ook uw medemens die bloed nodig heeft.

Zie voor alle nodige informatie de website van de Stichting Sanquin:http://www.sanquin.nl/sanquin-nl/sqn_home_nl.nsf
U kunt hen bellen op: 0800-256332265

 top       toc       Wat te doen wanneer u niet als bloeddonor geaccepteerd wordt?

Niet iedereen wordt geaccepteerd als bloeddonor. Ook kan het zijn dat u de frequentie waarmee u bloed mag doneren te laag vindt.
In dat geval moet u ergens anders uw bloed kwijt zien te raken. En dat is een groot probleem, want reguliere artsen weigeren om een voorschrift voor aderlaten te geven.top       toc       U heeft kans dat u in België makkelijker slaagt om bloed te doneren.

Iemand mailde mij ==>
Met een ID-kaart of paspoort kun je in België, zolang je niet ouder bent dan 66 jaar, zonder afspraak bloed geven.
Zie voor meer info:  http://www.rodekruis.be/wat-kan-jij-doen/geef-bloed/waar-bloed-geven/ 
Het lijkt me het beste om eerst telefonisch (of via e-mail) te vragen wat mogelijk is. Want anders ga je misschien voor niets naar België toe.
<==top       toc       Kun je de aderlating zelf doen? Ja!

Wanneer er geen arts bereidt is om een aderlaat voorschrift voor je uit te schrijven dan blijft er nog de mogelijkheid over om het zelf te doen. Dat geeft wel risico's natuurlijk. Maar niet aan aderlating doen is ook een risico.top       toc       Wat heb je nodig voor zelf aderlaten?

Met een injectiespuit van 60 ml en een naald met een dun slangetje kun je aan de slag om bij jezelf een aderlating uit te voeren.
Klik hier voor meer info.top       toc       Verband tussen ziekten en de viscositeit van uw bloed.

Er zijn heel veel wetenschappelijke publicaties (in het Engels) waarin de relatie tussen ziekten en de viscositeit van het bloed wordt aangetoond.

Klik hier om een hele lange lijst van wetenschappelijke artikelen te zien die over dit onderwerp gaan.
top       toc       Hoe verbetert aderlaten de kwaliteit van uw bloed?

Stel dat er twee liter motorolie in uw auto zit. Na verloop van tijd is het wenselijk om die olie te vervangen. Die olie veroudert na verloop van tijd. Door slijtage van de motor komt er ook viezigheid in. Veel automobilisten laten dan ook van tijd tot tijd hun motorolie vervangen door nieuwe schone motorolie. Stel dat je de motorolie niet in zijn geheel vervangt maar b.v. slechts 5% dan is de vraag: 'wordt je motorolie daar beter of slechter van?'.
Het zal duidelijk zijn dat die olie daar alleen maar beter van wordt ook al is het nog zo'n klein beetje.
Het is voor de hand liggend dat bij aderlaten iets vergelijkbaars gebeurt. Een deel van het bloed dat niet optimaal is wordt vervangen door bloed wat gloednieuw en perfect is. Dus als mens ga je daar op vooruit. Vraag is dan: Waardoor loopt de kwaliteit van ons bloed achteruit?top       toc       Waardoor loopt de kwaliteit van ons bloed achteruit?

De levensduur van onze rode bloedcellen ligt zo tussen de 100 en 120 dagen. Daarna breken ze en worden ze door het lichaam als afvalstoffen verder weggewerkt. Het probleem van deze RBC's (Rode Bloed Cellen) is dat ze naarmate ze ouder worden steeds slechter gaan functioneren. Verder wordt in McGowan artikel 2 verondersteld dat de rode bloedcellen bij ouderen gedurende een langere periode dan 120 dagen bestaan. Daardoor wordt de gezondheid nog meer benadeeld. De slechte eigenschappen die ouder wordende RBC's gaan vertonen zijn:top       toc       vilastic.com: Info over vervormbaarheid en elasticiteit.

Pagina www.vilastic.com/tech10.html  (NL)  laat zien dat zowel de vervormbaarheid als ook de elasticiteit van de  RBC's een belangrijke rol spelen. Naarmate de  RBC's ouder worden worden ze steeds minder vervormbaar en elastisch. Door aderlaten stijgt de kwaliteit van je bloed doordat een stel oude minder goed werkende RBC's vervangen worden door nieuwe goed werkende RBC's.

 top       toc       vilastic.com: Info over BioProfiler.

Op pagina  www.vilastic.com/  (NL)  is de BioProfiler te zien. Hiermee kan de kwaliteit van het bloed van patiënten in beeld gebracht worden.

Aderlaten is niet alleen goed als bescherming tegen doodsoorzaak nummer 1 maar is ook goed om bij ziekte weer een betere gezondheid te krijgen.
Klik hier voor meer info.top       toc       Wat zegt de reguliere gezondheidszorg over aderlaten?

Op pagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Aderlaten#Indicaties_in_de_moderne_geneeskunde staat o.a.

In de moderne tijd is er, los van bloedafname ten behoeve van een bloedtransfusie nog maar zelden een indicatie voor aderlating:

(waarna enkele situaties genoemd worden waarbij aderlaten toch gedaan wordt)

 top       toc       In 2006 had ik een aanvraag voor aderlaten ingediend.

In november 2006 had ik een aanvraag voor aderlaten gedaan.
In 2003 kreeg ik van een arts in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam te horen dat ze geen oplossing wisten voor mijn ziekte. Dus moest ik het zelf verder uitzoeken. (Klik hier.) En dan ga je zoeken op internet en dan kom je van alles tegen. Ook het onderwerp 'Aderlaten'. En dan denk je 'ook dat maar eens proberen'.  Bij de bloedbank kon ik niet terecht. Toen bij mijn huisarts een voorschrift voor aderlaten aangevraagd. Die verwees mij toen door naar een arts in het Erasmus Medisch centrum in Rotterdam. Maar van hem kreeg ik geen voorschrift. Ik dacht 'het verhaal over het nut van aderlaten' daar is geen speld tussen te krijgen. Dus heb ik deze weigering van die arts doorgegeven aan de Inspectie van de gezondheidszorg. Maar het antwoord van de IvG was: 'Aderlaten is geen Evidence Based Medicine'. Ik denk dat ze daarmee willen zeggen: Van zulke oplossingen houdt de farmaceutische industrie niet (daar verdienen ze niets aan). Dus ja, toen ben ik zelf maar gaan aderlaten. Zie: http://www.news4all.org/zelf-aderlaten 


Klik hier om het antwoord te lezen dat de Inspectie voor de gezondheidszorg mij stuurde.
top       toc       Links:

Hier volgen een aantal links naar artikelen die de voordelen van aderlaten beschrijven.top       toc       Vier onverwachte voordelen door het doneren van bloed.

Op deze pagina van website mercola.com staat een artikel met de volgende titel:


Four Unexpected Benefits of Donating Blood  Vertaling: Vier onverwachte voordelen door het doneren van bloed.

De voordelen waar het over gaat zijn:

  1. Bloed doneren kan helpen om het ijzerniveau in je bloed op het goede niveau te krijgen.
  2. Bloed doneren zorgt er voor  dat je bloed beter door je aderen kan stromen.
  3. Wanneer je bloed doneert dan wordt eerst je bloed gecontroleerd. Deze controles zijn fijn om tijdig te weten wanneer er iets niet goed zou zijn.
  4. Mensen die bloed doneren leven doorgaans langer.

top       toc       Aderlaten beschermt u tegen doodsoorzaak nummer 1.

In document McGowan artikel 2 staat:

Mortality from coronary heart disease (CHD) has declined steadily in the United States for the past three decades. However, CHD is still the leading cause of death in this country. According to official statistical data [1], the mortality of men from CHD and, especially, from myocardial infarction is significantly higher than the mortality of women during reproductive age (Fig. 1). Acute cardiac events may be caused by an insufficient blood supply due to reduced vessel lumen or altered mechanical properties of blood including increased blood viscosity and RBC aggregation, and decreased RBC deformability. Het doodgaan doordat de kransslagader van het hart te weinig of geen bloed meer doorlaat (CHD) is in de Verenigde Staten (en waarschijnlijk ook in NL) gedurende de laatste 30 jaar steeds afgenomen. Maar CHD is in de VS nog steeds doodsoorzaak nummer 1. Volgens statistische gegevens gaan er veel meer mannen aan CHD en andere hartziekten dood dan vrouwen die in de reproduceerbare periode zijn (d.w.z. vrouwen die kinderen kunnen krijgen, d.w.z. vrouwen die elke maand ongesteld zijn (en dus elke maand 50 a 100 cc bloed verliezen). Zie figuur 1 op de hiervoor vermelde pagina. Plotselinge problemen met het hart kunnen veroorzaakt worden door een onvoldoende aanvoer van bloed wat kan komen door
1) te nauwe bloedvaten (b.v. te veel verstopt door artherosclerose)
2) verminderde mechanische eigenschappen van het bloed, daarbij inbegrepen:
3) verhoogde viscositeit (stroperigheid) van het bloed
4) het aan elkaar zitten (plakken) van RBC's  en
5) verminderde soepelheid van de RBC's.. (RBC's  kunnen niet meer zo goed buigen)top       toc       Aderlaten kan helpen kanker te voorkomen

Op pagina http://vorige.nrc.nl/wetenschap/article1935079.ece/Aderlaten_kan_helpen_kanker_te_voorkomen_   staat o.a. 

Aderlaten voorkomt mogelijk kanker. Dit is de onverwachte uitkomst van een experiment waarin bij ruim zeshonderd oudere mannen met aderverkalking elk halfjaar bijna een halve liter bloed werd afgenomen.

Na vierenhalf jaar hadden 38 van hen kanker ontwikkeld, tegenover 60 in een even grote controlegroep. Van de deelnemers die wél kanker hadden ontwikkeld, overleden er bovendien minder. Het gaat om alle kankers behalve huidkanker. Het onderzoek staat deze week in het medische tijdschrift Journal of the National Cancer Institute (JNCI).

(dit is een artikel uit juli 2008)top       toc       Voorzichtig met ijzer.  (was het aderlaten vroeger zo gek nog nietů)

Op pagina http://kanker-actueel.nl/NL/on-vo-9733.html  staat o.a. 

En rood vlees bevat nogal wat ijzerrijk heam. Haem lijkt dus de echte boosdoener te zijn in de toename van het risico op colorectale kanker. Dit wordt ook bevestigd in een studie van Cross en collega's. [6]

 

 

Voorzichtig met ijzer
Redenen voldoende om terughoudend te zijn met ijzerrijke voedingsmiddelen als men geen ijzergebrek heeft. Vrouwen zitten vanwege de menstruatie vaak wat lager met hun ijzerspiegels dan mannen. Dit zou mogelijk mede de oorzaak kunnen zijn voor het feit dat vrouwen minder snel hart-vaatziekten krijgen dan mannen. Bovendien lijkt ook het vrouwelijke hormoon oestrogeen een beschermende factor te zijn.
Mannen kunnen enige bescherming krijgen tegen te hoge ijzerspiegels door regelmatig bloed te doneren (was het aderlaten vroeger zo gek nog nietů). Mensen met een verhoogd (LDL) cholesterol, en diabetici (hogere kans op vaatcomplicaties) moeten extra goed bedacht zijn op de risico's van een hoge ijzerinname evenals mensen met een verhoogde kans op arteriosclerose.top       toc       Ook brood kan te veel ijzer bevatten.

Op pagina  www.drcranton.com/nutrition/bread.htm  (NL)  staat o.a. 

Experiments were reported in a major British medical journal, The Lancet, showing that dogs fed exclusively on white bread died of malnutrition within two months. Dogs similarly fed only bread made with stone-ground, whole-wheat flour lived indefinitely in good health. vertaald met google: 

Experimenten werden gerapporteerd in een grote Britse medische tijdschrift The Lancet, waaruit blijkt dat honden uitsluitend gewerkt met op wit brood overleden aan ondervoeding binnen twee maanden. Honden bovendien slechts brood gemaakt met stenen geslepen gevoed, volkoren meel leefde voor onbepaalde tijd in goede gezondheid.

   
Iron, the single mineral added back to enriched white flour, is present in toxic amounts in the bodies of many older people. Iron contributes widely to premature atherosclerosis, heart attacks, strokes, arthritis, cancer and other age-related diseases. It is quite possible that enrichment of flour with iron has been poisoning the public for decades. Avoidance of unneeded iron supplementation is reason enough in itself not to buy so-called 'enriched' flour products.

Deceptive marketing practices are widespread. Much of the bread now marketed as 'whole-wheat bread' is the same old refined white bread with a little brown coloring added. That coloring is usually burnt sugar, listed on the label as caramel. One manufacturer even added sawdust to replace the lost bran, calling it cellulose on the label and advertising it as 'high-fiber' bread. It is legal to describe inferior flour as 'whole wheat' on the label, even when the bran and germ have been removed in high-speed roller mills.

Ijzer, de enkele toegevoegde mineraal terug naar verrijkte witte bloem, is aanwezig in toxische hoeveelheden in het lichaam van veel oudere mensen. Iron draagt ​​op grote schaal tot voortijdige atherosclerose, hartaanvallen, beroertes, artritis, kanker en andere leeftijd gerelateerde ziekten. Het is goed mogelijk dat verrijking van meel met ijzer is het publiek vergiftiging voor decennia. Het vermijden van onnodige ijzersuppletie is reden genoeg op zich niet te kopen zogenaamde 'verrijkte' meel-producten.

Bedrieglijke marketing praktijken zijn wijdverbreid. Een groot deel van het brood nu de markt gebracht als 'volkorenbrood' is de zelfde oude verfijnd wit brood met een kleine bruine kleurstof toegevoegd. Dat de kleuring is meestal gebrande suiker, op het etiket vermeld als karamel. Een fabrikant zelfs toegevoegd zaagsel om de verloren zemelen vervangen, noemde het cellulose op het etiket en reclame als 'high-fiber' brood. Het is legaal om inferieur meel te beschrijven als 'volkoren' op het etiket, zelfs wanneer de zemelen en de kiem zijn verwijderd in high-speed walsmolens.top       toc       'Verrijkt' brood is eigenlijk 'verarmd brood'
Op pagina  www.ourcivilisation.com/bread.htm  (NL) staat o.a.

'Enriched', 'hi-fibre' and 'fibre-added' are terms appearing on many bread wrappers, but what do they mean? During the course of manufacture the bread we buy is denuded of all 20 natural vitamins and minerals and what little protein the grain originally contained. Bakers add an average of just three or four synthetic vitamins and minerals and claim their product to be enriched. In the absence of the other 16 or 17 nutrients destroyed in the milling process, the term 'degraded' may be more appropriate.

'Hi-fibre' and 'fibre-added' suggest the bread you are buying will assist in keeping you regular. There is no fibre in starch, so the bakers add non-digestible vegetable fibre or synthetic methyl cellulose to replace the fibre contained in the discarded cellulose shell.

vertaald met google:

'Verrijkte', 'hi-fiber' en 'fiber-added' zijn termen die op veel brood wikkels, maar wat betekenen ze? In de loop van de vervaardiging het brood dat we kopen, is ontdaan van alle 20 natuurlijke vitaminen en mineralen en wat weinig eiwitten het graan oorspronkelijk. Bakkers voeg een gemiddelde van slechts drie of vier synthetische vitaminen en mineralen en claimen hun product te worden verrijkt. In de afwezigheid van de andere 16 of 17 voedingsstoffen vernietigd in het maalproces, kan de term 'gedegradeerd' meer aangewezen zijn.top       toc       Wat is broodverbeteraar?
Op pagina http://nl.wikipedia.org/wiki/Broodverbeteraar  staat o.a.

De enzymen kunnen afkomstig zijn uit genetisch gemanipuleerde organismen. Er is echter bij dit gebruik (als proceshulpstof, die in het eindproduct niet is terug te vinden) geen wettelijke verplichting om dit bij het product te vermelden. 
In biologisch brood is echter gebruik van deze stoffen niet toegestaan.
Bij het bakken verliezen de enzymen hun functie.

Dus een goede reden om biologisch brood te eten.

 
Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt door Wim Vogelaar op 30 januari 2016.

Inhoudsopgave:

 top       toc       Wie is Wim Vogelaar?

Hier volgt informatie waardoor u een indruk kunt krijgen over wie ik ben.
Lees verder... 
top       toc       Wat is mijn motivatie voor deze website?

U zult zich mogelijk afvragen waarom ik mij zo druk maak om mensen te informeren op het gebied van gezondheid. Ik ben gepensioneerd en ik zou een heleboel andere leuke dingen kunnen doen. Waarom dan toch zoveel energie stoppen in deze website en in het te woord staan van mensen die op de informatie op mijn website reageren. 

Lees verder...

top       toc       Welke muziek vind ik mooi?

Klik hier.

Wim Vogelaar

Tel. 06-10080999

e-mail:

 mailto:wim.vogelaar@debesteweg.nl